Toompea protestijate saaga jätkub: vanamemm esitas politseile valeandmeid ja pani lapse kerjama

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Memmel tekkisid Toompeal probleemid.
Memmel tekkisid Toompeal probleemid. Foto: Kuvatõmmis videost/ Youtube

Koroonamässajana tuntuks saanud endine keskerakondlane Tanel Gabtšenko, uue nimega Daniel Rüütmann, sattus taas kaadrisse. Netiavarustes levib video, kus ta lohutab memmekest, kes pidi politseile valeandmete esitamise eest selgitusi jagama. 

Videos selgitab vanamemm, et politsei pidas ta tänavanurgal seismise tõttu kinni ja küsis temalt dokumenti - seda naisel aga kaasas polnud. Lisaks mainib memmeke, et politsei süüdistas teda lapse kerjama sundimises.

Kuna eakas daam oli juhtunu tõttu endast väljas, saabus kohale teada-tuntud meeleavaldustel osaleja Daniel Rüütmann ning hakkas vanamemme lohutama. Alustuseks lohutas mees kallistustega, siis paluti üheskoos abi ja mõistmist juba nähtamatutelt jõududelt.

Politsei oli memmega varem tuttav

Kesklinna joskonna välijuht Marko Villemson kinnitas, et neile teatati Nevski katedraali juures kerjanud lapsest juba nädala eest. «Politseinikud tegid kindlaks, et umbes kümneaastase lapsega on koos ka vanem naine, kes ütles end olevat lapse vanaema,» lisas ta. «Pärast politseinikega rääkimist laps ja vanem naine lahkusid. Hiljem kontrollides tuli välja, et naine oli oma isiku kohta andnud valeandmed.»

Saaga sai jätku reedel. «Eile kella 13.30 ajal oli sama naine üksinda Toompeal Nevski katedraali juures kerjamas,» kirjeldas Villemson. «Politseinikud läksid naisega vestlema, et tuvastada tema isik ja saada seeläbi infot võimaliku abivajava lapse kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles