SELGITUS Kas Valga vallavanem Karuse kangutati ametist terviseameti reegleid rikkudes?

Kert Avasalu
Copy
Valga vallavanem Ester Karuse kaotas esmaspäeval töö.
Valga vallavanem Ester Karuse kaotas esmaspäeval töö. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Hiljuti tuli avalikuks, et umbusaldusavaldusega kaotas töö meedias tuntuks saanud Valga vallavanem Ester Karuse. Tema enda sõnul rikkus opositsioon nii umbusalduse reegleid kui terviseameti nõudeid. Viimane seda otseselt ei kinnita.

Valga noor vallavanem Ester Karuse vabastati ametist esmaspäevasel umbusaldushääletusel. Umbusaldust avaldas täpselt vajalik hulk volikogulasi - 14 opositsioonisaadikut selle 27-st liikmest. Keskerakondlase asemel sai Valga kohe ka uue isamaalasest vallavanema.

28-aastane endine vallavanem aga korraldusega rahul ei olnud. Karuse väitel nõudis terviseamet, et igale istungisaalis viibijale peab olema tagatud 16 ruutmeetrit pinda ehk 2-meetri distantsinõude täitmine. «Inimesi oleks sinna tulnud vähemalt 35, tegelikult meil oleks vaja olnud mitu korda suuremat ruumi,» sõnas Karuse.

Terviseamet ei keela

Elu24le antud kommentaaris kinnitab terviseameti pressiesindaja Kirsi Pruudel siiski, et kuigi soovitused on jõus, et saa nemad selliseid istungeid ära keelata. «Vabariigi Valitsus ei ole piirangute kehtestamisel keelanud nn asutusesiseseid töökoosolekuid ja istungeid,» kinnitas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles