VIDEO ⟩ Hokiliiga NHLi kuulus kakleja viskas kindad käest ja armu ei andnud

Elu24
Copy
NHLi jäähokiklubi Washingtoni Capitalsi kaitsemängija Zdeno Chara (nr 33) klobimas New York Islandersi hokimeest  Matt Martinit (nr 17).
NHLi jäähokiklubi Washingtoni Capitalsi kaitsemängija Zdeno Chara (nr 33) klobimas New York Islandersi hokimeest Matt Martinit (nr 17). Foto: Geoff Burke/USA Today Sports

Põhja-Ameerika jäähokiliiga NHLi klubi Washingtoni Capitalsi 44-aastane kaitsemängija Zdeno Chara on Hockey Fightsi lehe andmetel jääl kakelnud üle 70 korra.

Kaks meetrit ja kuus sentimeetrit pikk slovakk viskas teisipäevases kohtumises New Yorgi Islandersiga taas kindad käest. Võistkonnas «politseiniku» rolli täitev Chara tormas karistama New Yorgi mängijat Matt Martinit pärast seda, kui Martin oli slovaki tiimikaaslast Michael Rafflit jõhkralt selga taklanud.

Taplus oli ühepoolne, kuigi ka Martin pole mingi kääbus - ikkagi 193 sentimeetrit pikk - polnud temast Charale vastast.

Chara ja Martin võtsid omavahel rusikatega mõõtu juba kolmas kord, eelmine «poksimatš» leidis aset 1. aprillil.

«Mul ei probleeme «Zeta» vastusega minu taklamisele. Ilmselgelt kaitses ta oma meeskonnakaaslast, aktsepteerin seda,» sõnas klobi saanud Martin Washington Times`ile.

Kaklused on NHLi matšides levinud ning üks lahutamatu osa mängust. Rusikavõitluste alustamist loeb Chara tiimikaaslane Peter Laviolette slovaki suurepäraseks «oskuseks».

«Selline ta juba kord on. Talle ei meeldinud, et tema kaaslast taklati. Me kõik austame seda, et ta meie eest välja astub ja niimoodi jääl korda hoiab,» ütles Laviolette.

NBCi ajakirjanik Liam McHugh kirjutas Twitteris, et Charast sai NHLi ajaloo vanim mängija, kellele määrati viieminutiline karistus kaklemise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles