Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Mida prantslasest astronaut ISSil sööb? Homaare, kartulikotlette metsaseenekastmega...

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Prantslasest astronaudi Thomas Pesquet selfi Floridas Canaverali neeme rannas koos jaapanlase Akihiko Hoshide ning ameeriklaste Shane Kimbrough ja Megan McArthuriga
Prantslasest astronaudi Thomas Pesquet selfi Floridas Canaverali neeme rannas koos jaapanlase Akihiko Hoshide ning ameeriklaste Shane Kimbrough ja Megan McArthuriga Foto: ESA-T. PESQUET/ESA–T. Pesquet via REUTERS/Scanpix

Toidu valmistamine ja söömine minimaalse gravitatsiooniga keskkonnas on paras väljakutse, kuid rahvusvahelises kosmosejaamas (International Space Station, ISS) elavad ja töötavad astro-, kosmo- ja taikonaudid saavad sellega hakkama.

23. aprillil ISSile jõudnud prantslasest astronaut Thomas Pesquet sööb kuue kuu jooksul kosmilistes oludes Prantsuse köögi parimaid roogasid. Mehe sõnul mekib ta kindlasti homaare, Burgundia pajarooga (bœuf bourguignon), kartulikotlette metsaseenekastmega ning mandlitorti karamelliseeritud pirnidega, kirjutab tekniikkatalous.fi.

Prantslasest astronaut Thomas Pesquet
Prantslasest astronaut Thomas Pesquet Foto: SpaceX/ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tagasi üles