Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Uku Suviste
Uku Suviste Foto: Pressimaterjal

Toome teieni 16. nädala muusikauudised. Eurovisioon on peagi ukse ees. Jalmar Vabarna kaverdas Singer Vingerit, villemdrillem avaldas debüütalbumi, Curly Strings tuli välja kevadise ning lõbusa singliga, Mirjam Kitse tutvustas uut muusikat, Blacky viimane album tõusis kohalikus müügitabelis esikohale. Loe lisaks allpool!

Eurovisioonini on jäänud neli nädalat

Reedel nägi ilmavalgust tänavuse Eurovisiooni ametlik duubelplaat, kus on olemas kõik 39 võistluslaulu, nende seas Eestit esindav «The Lucky One», mida esitab 38-aastane Uku Suviste. Meie lugu on paigutatud esimesele plaadile, kaheteistkümnendaks. Austraaliat Eurovisioonil esindav 25-aastane lauljatar Montaigne ei saa koroonaviiruse pandeemia tõttu lauluvõistluse ajaks Rotterdami lennata ning seetõttu näidatakse esimeses poolfinaalis, 18. mail tema esinemiskorra ajal hoopis juba filmitud videosalvestist. Montaigne, kes pidi Austraaliat Eurovisioonil ka eelmisel aastal esindama, tõdes, et ta on kurb, et ei saa Eurovisiooni laval üles astuda, ent tunneb rõõmu, et lauluvõistlus tänavu siiski ära ei jää. Rotterdamis Ahoy areenil tehti Eurovisiooni lava ja greenroom’i ehitamisega algust juba 11. aprillil. Järgmisel kolmapäeval, 28. aprillil alustatakse tehniliste proovidega ning juba 8. mail saabuvad Ahoy areenile ka artistid, kes seejärel samuti proovidega alustavad.


Uku Suviste teeb oma esimese proovi eurolaval 10.mail

Meie esindusloo «The Lucky One» lavaproovid toimuvad Ahoy areenil esmaspäeval, 10. mail ning neljapäeval, 13. mail. Uku Suviste esindab Eestit teises poolfinaalis teisena. Teise poolfinaali peaproovid toimuvad kolmapäeval, 19. mail ning neljapäeval, 20. Lauluvõistluse esimene poolfinaal leiab aset 18., teine poolfinaal 20. ja suurejooneline finaal 22. mail. Hoiame Ukule pöialt ning soovime talle jõudu ja edu proovides.
 

Jalmar Vabarna kaverdas Singer Vingerit

Jalmar Vabarna andis välja värske singli enda maikuus ilmuvalt sooloalbumilt «ID». Muusik võttis ette Singer Vingeri hiti «Ära jahtu» ning kirjutas sellele kauni kitarriseade. Jalmar õpetas selle loo originaalversiooni oma kitarrikoolis. Pärast pikka võttepäeva koju jõudes otsustas ta, et võtab niisama meeleolu pärast kitarri kätte ja näpud hakkasid ise seda sama lugu mängima. Just sellises versioonis nagu see täna singlina ilmus. Selle seade suureks mõjutajaks on John Mayer, kes kaverdas Tom Petty lugu «Free Fallin'».  Jalmar saatis oma versiooni loost ka laulu autorile Hardi Volmerile, kellele see meeldis väga. Lugu on kättesaadav kõikidel voogedastusplatvormidel.
 

Villemdrillemil ilmus debüütalbum

Eesti hiphopi skeene tõusev nimi villemdrillem jõudis oma esimese kauamängivani ja lasi reedell välja debüütalbumi nimega «vd». Plaadilt leiab mitmeid uue generatsiooni külalisartiste nagu Heleza, kaw, Margiiela ning põhiprodutsentideks on boipepperoni ja Karl Killing. Üllatusena leiab kuulaja kogumiku pealt ka Jüri Pootsmanni loo «Magus melanhoolia» remiksi. villemdrillemil oli plaan plaati teha juba ammu, kuna olemasolevatele hittidele tundus see loogilise jätkuna. Artisti sõnul hakkasid nad konkreetsemalt albumi osas boipepperoniga tegutsema möödunud sügisel ning meeskonnaga liitus ka Karl Killing. villemdrillemi jaoks oli see protsess väga silmiavardav ning andis kindlasti tuleviku mõttes palju juurde.
 

Ansambel Curly Strings avaldas uue muusikavideo

Ansamblilt ilmus muusikavideo loole «Kannan kaasas kalleid», mille keskmes on lõbus suguvõsa kokkutulek. Bändi solist Eeva Talsi räägib, et laulu tegemisel said nad inspiratsiooni omaenda kõige värvikamatest sugulastest ning uues videos saavadki nad kõik peolaua taga kokku. Eeva usub, et inimestel on videot vaadates palju äratundmisrõõmu. Ansambli kitarrist ja video produtsent Jaan Jaago sõnul soovisid nad algselt videosse kaasata hulga erinevaid inimesi, kuid praeguses viiruse leviku olukorras nad seda ette ei võtnud. Selle asemel kehastusid Curly Stringsi liikmed grimmi- ja kostüümikunsti abil ise ümber erinevateks karakteriteks ning tulemus sai selle võrra hoopis põnevam ja lõbusam.
 

Marek Sadam ja Kati Põder avaldasid loo, mis räägib kaduma jäänud inimestest

Uus laul pealkirjaga «Ma otsin» on pühendatud kõikidele SA Kadunud OPEROG vabatahtlikele otsijatele. Laulu teemaks on kaduma jäänud inimesed. Andmaks jõudu ja inspiratsiooni kõikidele otsijatele ning lootust kaduma jäänud inimestele ja nende lähedastele. Loo muusika autor on Peter Põder, sõnad kirjutas Marek Sadam, miksis ja masterdas Otto-Karl Vendt. Basskitarril Roland Jairus, trummidel Ramuel Tafenau. Marek Sadam ütles, et nad kirjutasd laulu mõeldes nii nendele, kes ootavad leidmist kui otsijatele. See on soov vastu pidada, mõlemale poolele. Nendelegi, kes kedagi väga ootavad, aga enesel jõuvarud puuduvad. Autorid loodavad, et nende loodud laul juhib rohkem inimesi otsijatega liituma ning osutab probleemile meie ühiskonnas.
 

Mirjam Kitse äsja ilmunud laul ootas sahtlinurgas oma õiget aega

Pärnu noor laulja Mirjam Kits on valmis saanud uue omakirjutatud singli «Ähvardav kõla». Laul sai valmis eelmisel kevadel, kuid ootas sahtlinurgas oma aega ja on nüüd valmis kõlama. Lauljatar kommenteeris, et nii nagu ilm on muutlik, siis ka tema emotsioonid seda laulu luues olid samuti äärmuslikud. Neid oli nii palju, et ta ei osanud mõista, mida tunda. Hea oli oma mõtteid koondada läbi laulu, mis andis võimaluse vabaneda segastest tunnetest. Loo valmimisele aitas kaasa ka Pärnu noor andekas pianist Robi Salumets, kes suurepäraselt loob kogu muusikalise meeleolu.

Lea Dali Lioni lahkumine tõstis Blacky albumi «Viimane» müügitabelis esikohale

21. aprillil saabus kurb teade selle kohta, et meie seast on lahkunud Lea Dali Lion. Paljud muusikasõbrad soetasid omale seepeale ansambli Blacky helikandja «Viimane», mis asus nüüd valitsema Apollo poeketi müüduimate albumite edetabelit. Nagu ütleb ka helikandja nimi, on tegu kollektiivi Blacky viimase plaadiga ja see jõudis müügile 2017. aasta lõpus. Lea Dali Lion rääkis 11-loolise CD ilmudes raadiole Elmar antud usutluses, et tal on väga hea meel, et mitu aastat plaanitud helikandja ilmavalgust nägi. Lauljatari arvates olekski see muidu jäänud rippuma kuskile maa ja taeva vahele aga nii oli sellele konkreetne lõpetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles