FOTOD Kaks nädalat koomas olnud legendaarne Rootsi kõrgushüppaja Patrik Sjöberg edastas karmi sõnumi

Elu24
Copy
Patrik Sjöberg 2011.aastal.
Patrik Sjöberg 2011.aastal. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Rootsi legendaarne kõrgushüppaja Patrik Sjöberg haigestus märtsis tõsiselt ning oli kaks nädalat kunstlikus koomas.  

Kunstlikku koomasse viidi 56-aastane Sjöberg seetõttu, et tal oli kahepoolne kopsupõletik. Kaks nädalat tagasi lubati Rootsi kergejõustikukuulsus koju, kuid kui võrrelda tema tervist enne ja pärast haigestumist, oli mees päris kehvas seisus.

Sjöberg ülistas haigla töötajaskonda, kuid koroonaeitajatele on tal konkreetne sõnum.

«Neid fotosid näitan vaid nende herneajude pärast, kes panevad göteborglaste seisukohad Covid-19 viiruse suhtes küsimärgi alla,» kirjutas Sjöberg.

«Pandeemiaeitajatest pasapead peaksid rääkima nendega, kes haiglates töötavad. Nad töötavad palehigis ja on tõelised kangelased ega pea kuulama fooliummütside või harrastusteadlaste jutte.»

Kuigi Sjöbergil ei olnud koroonat, esinesid tal samasugused sümptomid. Rootsi legendil on koroonakõhklejatest villand, vahendas Iltalehti.

«Saan nüüd aru, kui lähedal oli see, et ma poleks eluga pääsenud. Austan kõiki, kes minu eest hoolitsesid. Saatan minu sees ütleb, et kõikide haiguste eitajad ja idiootidest vaktsiinivastased peaksid tundma, kuidas oleks olla ilma ühiskonna abita. Kuid nii ei tohi mõelda, ega ju,» lõpetas Sjöberg postituse.

Kolmekordse olümpiamedalisti ning 1987. aasta Rooma maailmameistri tipptulemus 242 sentimeetrit püsis maailmarekordina 15 kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles