Striim tiim? Spotify looja tahab osta Inglismaa vutihiiu

Elu24
Copy
Inglismaa vutiklubi Arsenali fännid protesteerivad praeguse klubi omaniku Stan Kroenke vastu. 23. Aprill 2021.
Inglismaa vutiklubi Arsenali fännid protesteerivad praeguse klubi omaniku Stan Kroenke vastu. 23. Aprill 2021. Foto: Kirsty O'Connor/PA/Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Londoni Arsenal võib saada uue omaniku. See oleks muusika kuulsusrikka klubi fännidele, kes praeguste omanikega rahul pole, eriti kui omanikeringi tõotab tulla Rootsi miljardär, Spotify juht Daniel Ek.

Muusikastriimimisega varanduse teeninud 38-aastane Ek on Arsenali fänn olnud kaheksandast eluaastast alates. Rootslasest sai The Gunnersite poolehoidja, kui tema lemmikmängija, kaasmaalane Anders Limpar Inglise klubis 1990. aastate alguses mehetegusid tegi. 

Ek on üles ehitanud 55 miljardi eurose impeeriumi, millest arvatakse talle kuuluvat umbes 12-14 protsenti.

Inglismaa meedia avaldab arvamust, et Eki ja Arsenali liit oleks Inglise klubile kui jumala kingitus, sest usutakse, et rootslane kuludelt kokku ei hoiaks. 

The Sun kirjutab, et kui Ek Arsenaliga liitudes rahaga sama lahkelt ringi käib, kui oma pulmapeol, siis võib Londoni klubi peagi taas taevastesse kõrgustesse tõusta. 

Como järve ääres aset leidnud pulmapeole oli teiste seas kutsutud Mark Zuckenberg, muusikat tegi Bruno Mars ning õhtujuhiks Hollywoodi täht Chris Rock. 

Daniel Ek on self-made man, kes alustas oma äriga juba 14-aastselt, kui õpetas kaasõpilastele Photoshopi kasutama. 16-aastaselt teenis ta rohkem, kui lapsehoidjana töötanud ema ja mehaanikust isa kokku.

Spotify juht Daniel Ek.
Spotify juht Daniel Ek. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

2008. aastal lansseeris Ek Euroopas Spotify, kolm aastat hiljem tegi ta seda USAs. Tänapäeval on Spotifyl üle 155 miljoni registreeritud kasutaja, kellest paljud tasuvad Premium-paketi eest seitse eurot kuus.

13-kordne Inglismaa tšempion Londoni Arsenal asub hetkel Premier League`is 10. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles