Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

TIPPHETKED Kolm ja pool tundi meeletut tenniselahingut: lõpuks triumfeerib ikka Nadal

Copy
Rafael Nadal pärjati järjekordse suure autasuga.
Rafael Nadal pärjati järjekordse suure autasuga. Foto: Joan Monfort/AP/Scanpix

Hispaania tenniseäss Rafael Nadal suutis viimase paari nädala ebakindluse liivaväljakutel selja taha jätta ja alistas Barcelona turniiri finaalis kreeklase Stefanos Tsitsipase 6:4, 6:7, 7:5.

Tsitsipas jõudis Barcelonas finaali liivaväljakutel üheksa võiduga järjest, settigi kaotamata. Nadal oli Monte Carlos kaotanud Andrei Rubljovile ja Barcelonas loovutanud kahes esimese ringis vastastele seti. Nadal ja Tsitsipas suutsid sepistada kolme tunni ja 37 minutiga hooaja pikima mängu ATP turniiridel. Samas on see pikim ATP kolmest parem finaalmatš alates 1991. aastast. Ühtlasi möödus Nadal maailma edetabelis koroonaviirust põdevast Daniil Medvedevist.

Matši tipphetked:

Esimest setti alustas murdega Tsitsipas, kes juhtis 3:1 ja 4:2, aga Nadal lõpetas nelja järjestikuse geimivõiduga, kuigi vahepeal, seisul 4:4 oli ka Tsitsipasel kolm murdepalli. Teises setis murdis taas esimesena Tsitsipas ja Nadal viigistas, kuid hispaanlane teist murret enam ei teinud. Sett lõppes tie-break’iga, kus Tsitsipas läks 2:4 seisult ette 6:4, ning võitis 8:6.

Meeletu võitlus jätkus otsustavas setis, mehed näitasid tagajoonelt klassikalisi liivatennise pallivahetusi. Tsitsipas sai esimesena matšpalli, kui Nadal jäi oma servil taha 4:5, 30:40. Aga Nadal tuli sellest välja ning seisul 5:5 see ikkagi juhtus, et neljanda murdepalli Nadal realiseeris ja seejärel järgmises geimis üht Tsitsipase murdepalli ka kaitses. 

Stefanos Tsitsipas.
Stefanos Tsitsipas. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Tsitsipas rääkis pärast mängu, et pole kunagi väljakul kohtunud sellise võitlejaga nagu Nadal.

«Ta on väljakul tõeline võitleja. Ta vihkab kaotamist, ta vihkab kaotamist rohkem kui keegi teine. Pole näinud kedagi niimoodi võitlemas. Ta teeb mu elu väljakul väga raskeks. Kuid see teeb minust ka parema mängija ja ma saan katsetada oma piire,» sõnas kreeklane.

Nadali jaoks oli see Barcelonas juba 12. tiitel.

Tagasi üles