Malle Kobinile ulatati aastal 2013 aasta ema tiitel. Tänaseks on Kobin süüdi mõistetud laste kehalises väärkohtlemises, aluseta vabaduse võtmises ja omastamises. Aprillis jõustus kohtuotsus, mille kohaselt peab Kobin nelja ja poole aasta pikkusest karistusest kuus kuud veetma vanglas. Elu24 vestles 69-aastase Kobiniga aprilli viimasel nädalavahetusel ja uuris, kas kogu loo valguses on midagi, mida ta kahetseb.

Malle Kobini (69) kohtuotsus jõustus 7. aprillil, kui riigikohus otsustas mitte menetleda naise kaitsja kassatsioonkaebust, vahendab Postimees. 

Kohus mõistis Kobini süüdi laste kehalises väärkohtlemises, aluseta vabaduse võtmises ja omastamises. Omastamise episood on seotud ühe tema juurest lahkunud kasulapsega, kelle esemeid keeldus Kobin tagastamast. Uurimine tuvastas viie kasulapse väärkohtlemise.

Kobin sai karistuseks nelja ja poole aastase vangistuse. Karistusest peab ta kohe kandma pooleaastase vangistuse. Ülejäänud neli aastat sai Kobin tingimisi viieaastase katseajaga.

«Need jutud on absoluutselt ebaloogilised» 

Elu24-ga vestleb Kobini aprillikuu viimasel nädalavahetusel, enam kui kaks nädalat pärast kohtuotsuse jõustumist. Uurisime Kobinilt, kuidas ta end tunneb ja millised emotsioonid teda valdavad. 

Vestlust alustab Kobin sellega, et kommenteerib äsja (ööl vastu laupäeva) Postimehes avaldatud artiklit «Aasta ema kasvatusmeetod: jalaga kubemesse», milles kirjeldatut pole naise sõnul mitte kunagi olnud.

«Kust kohast need kõik võetakse? Ma ei tea. Ja need lapsed, kes ütlusi on andnud, igasuguseid, [...] miks nad seda räägivad? Põnev on ju,» väidab Kobin, kes on loost täiesti hämmingus. «See on algusest lõpuni valesid täis.»

«Mul on üks tuttav kriminaalhooldaja, ma helistasin talle, kuna mulle on määratud ka kriminaalhooldus. Helistasin ja küsisin, mida see endast kujutab. Kuna ma tunnen teda hästi ja kuna ta tegeleb ka selliste teismelistega kinnipidamisasutuses, siis ta ütles, et ta ei ole nii rumal, et ta usub, mida noored räägivad. See paistab kohe - need valed on kohe ebaloogilised.»

Kommentaarid (3)
Copy