ELU24 REPORTAAŽ ⟩ Streetracerite suurüritus lõppes politsei eest põiklemisega Tallinna lähiümbruses (1)

Copy

Elu24 kiikas Ülemistel toimunud neljapäevakule, et olla tunnistajaks selle kevade ühele esimesele suuremale autoentusiastide kogunemisele. Vaata galeriist ja videost sealseid erilisemaid masinaid ning kuidas lahendati hilisõhtul erimeelsusi patrulliga.

Neljapäeva õhtul kogunes Ülemistel terve armee autohuvilisi oma kirevate ja valjude neljarattaliste pereliikmetega. Nagu ikka, algas neljapäevak parklas hiilivalt. Muidu peremaastureid täis platsile hakkasid vaikselt ilmuma erilisemad pillid, õhtuhämaruse saabumise ajaks oli hobikad aga täitnud terve parkla täiemõõdulise autoshow'ga.

Tipphetkel oli osalejaid sel korral 200 auto ringis, hindasid anonüümsed asjatundjad Elu24 järelpärimise peale. Mikrofoni nina alla pistmise üle selle ürituse külalised reeglina õnnelikud polnud – mõne erandiga. Küll oli projektikas pooleli, küll mask ununenud. Paar Sierra-meest olid valmis kaamera eest kasvõi jooksu pistma.

Bemmidest «ükssarvikuteni»

Neljapäevak tõi kohale  kõige erinevamaid autoentusiaste. Masinapargis leidus nii Euroopa rauda, Ameerika emalaevu, Jaapani kiireid-vihaseid kui ka Vene klassikuid. Tuleb aus olla, mediaankeskmine neljapäevakuline on ju siiski platsis oma 5. seeria BMWga.

Õhtu arenedes ilmus sinna aga järjest autosid, mida võib Eestis sõrmedel lugeda. Paar kirgaspunaseid Nissan Silviaid, sotsiaalmeediakuulsus «FakeTaxi» Mazda 6, anonüümsete märjamaalaste kastikaks ehitatud Lada 2105, 260-kilovatine jõhkard Lancer Evo4 ja legendaarne Nissan Skyline.

Ühte silmapaistvamat pärli, vana BMW 6. seeria tutvustas omanik tõelise uhkusega. «See on päris vihane, '89. aasta väljaanne, 3,5-liitrine bensukas – sellist teist Eestis ei näe!» rääkis Georg. Võib-olla mõni leidub, kuid nii heas korras luksuskupeesid saavad vähesed nautida.

Teisalt oli sinna aga tulnud ka oma BMW mootoriga kupeeks ehitatud Moskvitš 407-ga vanem vene mees. «Ehitati üheksa aastat... Paljugi võiks jutustada,» kinnitas ta. Loodetavasti annab vaataja aga videos BMW kerekoodidega mähkimise andeks. Lärm ja eredad tuled ajavad ometi kodukontoriga harjunu segadusse!

Peitusemäng politseiga

Ülemistele kogunejatest enamik veetsid oma kinnitusel lihtsalt sõpradega aega, näitasid enda masinat ja imetlesid teiste omasid. Märkimisväärne seltskond adrenaliinihuvilisi streetracereid istus aga hilisõhtul autosse, et üksteisega linnast väljas mõõtu võtta.

Kiirendusteks sobivad kohad hõigatakse välja rangelt turvatud gruppides, kuhu sisse imbumine jäägu uurivale toimetusele. Teistel on aga mõistlik end sappa haakida, kui silmatorkavam autokolonn ebatavaliselt hilja kuskile kulgema hakkab. Seda on kerge märgata – tavalisel hilisõhtul sellist tulede merd linnast ei välju.

Nii jõuti ka sel korral äärmiselt konfidentsiaalsesse kiirenduspaika. Seal oli autoentusiastidel siiski kannul politsei, mis seni Ülemiste lähiümbruses end lihtsalt pildil hoidis. «Juba võtavad mendid tee peal maha,» hoiatas ka anonüümne ekspert. Saabudes võiski näha, kuidas kogunenud suur seltskond mõningase rehvikärsatamise järel taas Tallinna poole pudeneb.

Sihikindlamad põikasid aga hoopiski teise äärmiselt konfidentsiaalsesse paika. Seal suudeti maha panna ka väike kiirendusetapp – kuni sinnagi saabus politseipatrull. Milline õhtu lõpp välja nägi, vaata videost!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles