Mads Mikkelsen meenutas alandavat hetke, kui teda Hollywoodis tõsiselt ei võetud

Spekter
Copy
Mads Mikkelsen fillmis "Kaose planeet" (Chaos Walking, 2021)
Mads Mikkelsen fillmis "Kaose planeet" (Chaos Walking, 2021) Foto: SCANPIX

Maailmakuulsaks filmitäheks tõusnud taanlane Mads Mikkelsen meenutas, kuidas veel 15 aastat tagasi teda Hollywoodis tõsiselt ei võetud.

Tänavu Thomas Vinterbergi filmiga «Teine ring» ka Oscari-karussellil tiirlev 55-aastane Mikkelsen meenutas hiljuti ajakirjale Vulture, kuidas ta omal ajal välismaalasena Hollywoodis kord kummaliselt alandava prooviesinemisega kokku puutus.

Toona napilt 40-aastane Mikkelsen oli äsja teinud oma esimese suure Hollywoodi rolli James Bondi filmis «Casino Royale» (2006) ning suure filmitööstuse uksed löödi mehe ees valla.

«Olin just saanud endale Ameerika agendi, kes ütles, et pärast Bondi oled sõiduvees – nüüd tuleb USAsse kolida, natuke tutvusi sobitada, kohtumistel ja prooviesinemistel käia,» meenutab Mikkelsen. «Ma ei jõudnud üldse mõeldagi, millises filmis ma tahaksin mängida, võtsin lihtsalt kõik kutsed vastu. Mõned neist olid väga huvitavad kogemused, mõned aga sellised, kus näitleja võib kogu oma enesekindluse täielikult kaotada,» tõdes ta. 

Kõnealuseks kogemuseks oli prooviesinemine suurejoonelise superkangelasfilmi «Fantastiline nelik» (Fantastic Four, 2005) jaoks. Kuigi roll, mille jaoks Mikkelsen kohale kutsuti, oli väärika peaosatäitja Mister Fantasticu oma, sai talle osaks väga veider proovietteaste. «Astud ruumi sisse, inimesed vahivad oma pabereid ja käsevad sul teeselda, et sul on hästi pikad käed,» kirjeldas Mikkelsen.

«Ma saan aru, et sageli piisabki osa saamiseks esmamuljest ja produtsendil või režissööril peab lihtsalt tekkima äratundmine, et näitlejas on midagi, mis sobib tegelaskujule. Kuid on väga ebaviisakas kutsuda näitlejaid kohale ja lasta neil mängida, nagu oleks neil 20-meetrised käed justkui kummimehel. Isegi mingit stseeni ei lastud etendada. «Ole hea ja tee nüüd, nagu haaraksid kohvitassi!» Kas te olete hulluks läinud peast? See oli päris alandav,» rääkis Mikkelsen.

Ta märkis, et lõpuks sai selle osa hoopiski tema waleslasest sõber Ioan Gruffudd. Mikkelseni jaoks jäigi Hollywood toona sinnapaika ning mees asus tähelepanu koguma taas auhinnatud Taani filmides mängides. Läbilöök ingliskeelses maailmas saabus mitu aastat hiljem seriaaliga «Hannibal» (algus 2013. aastal). Sarmika näitleja talent ei jäänud ka Hollywoodi stuudiobossidel kahe silma vahele ning võimalus superkangelasfilmis mängida saabus juba õige pea Marveli «Doktor Strange'is» (2016). 

Praeguseks on Mikkelsen kanda kinnitanud veel mitmes frantsiisis, sh «Kariibi mere piraatides» ja «Indiana Jonesis». Kaudselt on Taani näitleja nüüd ka Oscari-võitja, sest suuresti tema rollist kantud tragikomöödia «Järgmine ring» võitis parima rahvusvahelise filmi kuldmehikese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles