Kontaveit võitles, kuid valgevenelanna võimsuse vastu ei saanud

Elu24
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Reede hilisõhtul kohtus Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit Stuttgardi turniiri veerandfinaalis valgevenelanna Arina Sabalenkaga ning jäi alla kolmes setis 5:7, 6:4, 1:6.

Naised olid tenniseplatsil omavahel enne kohtunud kolm korda ning alati oli võitnud praegune maailma seitsmes reket Sabalenka. Kahjuks ei läinud teisiti ka reedel. 

Sabalenka oli platsil võimsam pool ning sundis eestlannat rohkem eksima. Ka murdepallide realiseerimine Kontaveidil ei õnnestunud. Murdepalle oli eestlannal koguni 18, kuid realiseerida õnnestus neist kolm, Sabalenka vastavad numbrid olid 10 ja viis.

Mängu kokkuvõttes tegi Kontaveit 27 äralööki ja 28 lihtviga, Sabalenka vastavalt 37 ja 50. Valgevenelanna jäi ka punktidega peale 116:106.

Sabalenka kohtub poolfinaalis rumeenlanna Simona Halepiga.

Enne mängu:

Sabalenka on 2021. aastal saanud Eesti tennisesõpradele vägagi tuttavaks, sest ta mängis veebruari alguses Kaia Kanepiga, seejärel märtsis ja nüüd uuesti Kontaveidiga.

Kanepi lahendas Sabalenka-nimelise ülesande võidukalt. Kontaveit seda seni suutnud pole.

2020. aastal Dohas kaotas Anett ebamugavale vastasele 5:7, 6:2, 5:7, hiljem Sabalenka selle turniiri võitis. Ühe turniiri, kus Sabalenka alistas Kontaveidi, on ta veel võitnud. See juhtus 2018. aastal Wuhanis, kui nad kohtusid finaalis. Valgevenelanna võitis 6:3, 6:3 ja enam-vähem sama tulemusega 6:3, 6:2 ka tänavu Dubais.

29. september 2019. Wuhani turniiri finalistid Anett Kontaveit ja Arina Sabalenka.
29. september 2019. Wuhani turniiri finalistid Anett Kontaveit ja Arina Sabalenka. Foto: Xiao Yijiu/imago/Xinhua/Scanpix

Kas liivaväljakul on Kontaveidi šanss?

Sabalenka on võitnud üheksa WTA turniiri ja mänginud veel neljas finaalis, aga neist ainult ühel korral on see juhtunud liivaväljakul – 2018. aastal Luganos kaotas ta finaalis belglannale Elise Mertensile. Prantsusmaa lahtistel ei ole Sabalenka jõudnud kolmandast ringist kaugemale. Euroopa suurematel saviliiva WTA turniiridel pole ta midagi saavutanud – Roomas ja Madridis on kaotanud avaringis. Samas Strasbourgi WTA 250 turniiril on valgevenelanna kaks korda poolfinaali jõudnud, vahendas Tennisnet.

Seega on Sabalenka esitused aeglase põrkega väljakukattel pigem keskpärased. Kihlveokontorid on sellega arvestanud, kuigi soosik on ikkagi valgevenelanna, siis peetakse Sabalenka võidušansse umbes 55-protsendilisteks.

Neljast veerandfinaalist toimub Kontaveidi ja Sabalenka reedene kohtumine viimasena. Õhtune sessioon algab Stuttgardis kell 18.00 ja enne peetakse kaks mängu. Seega ei tule Kontaveit väljakule enne kella 21 ja pigem 21.30-22 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles