FOTOD Naiskulturist võttis juurde 40 kilo: pean enne tualetti minemist tõestama, et olen naine

Elu24
Copy
Naiskulturistid. Pilt illustreeriv.
Naiskulturistid. Pilt illustreeriv. Foto: Kirill Kukhmar/Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Suurbritannina kulturisti Rene Campbelli elu muutus 2007. aastast täielikult.

«Töötasin jõusaalis ja üks töökaaslane kutsus mind kulturismivõistlustele. Kui ta lavale astus, olin lummatud. Sain hetkega aru, et see on see, mida teha tahan,» rääkis Campbell Sundaynewsile. 

Enne seda oli Campbell õbluke ja tal puudus enesekindlus. Ta tegeles triatloni ja jooksmisega ning kaalus vaid 56 kilo. Pärast aastatepikkust treeningut kaalub ta 40 kilo rohkem. Profitasemel kulturist on ta aastast 2013.

«Olin oma keha pärast ebakindel inimene. Tundisn kogu aeg survet, et peaksin teistsugune välja nägema,» ütles Cambpell CNNi vahendusel.

Musklinaine võitis rahvusvahelise kulturismi- ja fitnessiliidu IFBB maailmameistritiitli 2012. aastal, enne profileeri siirdumist.

44-aastane Campbell on saanud negatiivset tagasisidet, kuid kohanud ka imetlust.

«Kui kulturismiga algust tegin, sain aru, et ühiskonnas on palju inimesi, kes ei aktsepteeri naiskulturiste. Mulle öeldi korduvalt, et ma ei saavuta sellega midagi. Kuid see motiveeris mind tõestama vastupidist.»

Campbell on oma praeguse väljanägemisega rahul, vaatamata sellele, et temaga on ka vastikult käitutud.

«Olen olnud olukordades, kus vetsus käimiseks olen pidanud tõestama, et olen naine. See on üsna solvav. Üritan sellistes situatsioonides ilusti selgitada, et võin selline välja näha, kuid olen ikkagi naine.»

Aeg-ajalt võistleb ta USAs, kuid töötab endiselt Suurbritannias Brightonis. Lisaks professionalsele kulturistikarjäärile tegeleb naine ka modellitööga. Fotograaf Max Ellis, kes tegi Campbellist tehtud fotodest näituse, peab naist kunstiteoseks.

«Ta on selle nimel kogu elu harjutanud. Kui oled naine ja tegeled kulturismiga, ujud vastuvoolu,» sõnas Ellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles