KURB VIDEO Loomkatsete vastu võitlejad jutustavad loo laborijänesest

Elu24
Copy
Jänes Ralph. Kuvatõmmis videost.
Jänes Ralph. Kuvatõmmis videost. Foto: Youtube/The Humane Society of United States

Ameerika Ühendriikide organisatsioon Humane Society of the United States jagas kuu algul lühifilmi jänesest, kel nimeks Ralph. Jänese töö on hommikust õhtuni laboris inimeste heaks kosmeetikat testida, et meie saaksime end ilusana tunda. 

Kampaania eesmärk on keelustada kosmeetikatoodete katsetamine loomade peal ja seda kogu maailmas. Jänes nimega Ralph on kampaania multifilmitegelasest eestvedaja ja reklaamnägu, kes näitab suletud uste taga toimuvat. 

«Save Ralph» («Päästke Ralph») on võimas lühianimafilm, mille on produtseerinud Humane Society International (HSI). Selle tegelaskujudele andsid hääle mitmed maailmakuulsad näitlejad, sealhulgas Taika Waititi, Ricky Gervais, Zac Efron (Bobby), Olivia Munn (Marshmallow), Pom Klementieff (Cinnamon), Rodrigo Santoro, Tricia Helfer (Cottonballs) ja paljud muud. 

Oscari-võitja Taika Waititi andis hääle Ralphile, keda intervjueeritakse dokumentaalfilmi jaoks. Jänes võtab kaamera kaasa oma tööpäevale, olles testija laboris. HSI kampaania #SaveRalph näitab loomkatsete karmi reaalsust ootamatul viisil – kasutades ühe jänku lugu, et valgustada kogu maailma laborites toimuvat ja kajastada lugematul arvul küülikute ja muude loomade olukorda.

Kuigi Ralph on animeeritud, pole lühifilmis talutavad viletsused kaugeltki lavastatud või muul moel liialdatud. Nagu ütleb «Save Ralphi» režissöör Spencer Susser: «See on ütlemata oluline, et Ralph tunneb end reaalsena, sest ta esindab lugematuid tõelisi loomi, kes kannatavad iga päev.»

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles