SÜDAMLIK MEENUTUS ⟩ Tänavu oleks Lea Dali Lion tähistanud oma 50. sünnipäeva! Kuula laulja viimaseks jäänud lugu

Elu24
Copy
Lea Dali Lion andis ühe oma viimastest teleintervjuudest «Õhtu!» saatele.
Lea Dali Lion andis ühe oma viimastest teleintervjuudest «Õhtu!» saatele. Foto: Kaader saatest/Kanal 2

21. aprillil 2021 lahkus teise ilma armastatud laulja Lea Dali Lion, kelle sulest ilmus palju kauneid lugusid. Tänavu 28. veebruaril oleks Lea tähistanud oma 50. sünnipäeva. Tähendusrikka päeva puhul taasavaldame ühe Lea laulu, mis avalikustati pärast laulja lahkumist. 

Tänavu veebruaris oleks varalahkunud Lea Dali Lion tähistanud oma 50. sünnipäeva. Laulja juubeli puhul, mis saabus ilma temata, taasavaldame tema viimaseks jäänud loo.

Nimelt avaldas Sinusoid Stuudio vahetult pärast Lea lahkumist Soundcloudis lauljanna seniks ilmumata jäänud loo «Palun luba mul lennata». See Lea lugu valmis lauluvõistluse tarvis, kuid paraku see ei kvalifitseerunud ja jäi mõneks ajaks n-ö. sahtlisse.

Lugu sai stuudio teatel aastaid tagasi muusikaplatvormile postitatud ennekõike sõpradele ja lähedastele kuulamiseks. Nende sõnul on see väga südamlik ja ilus lugu ning kuna Lea seda enam avaldada ei saanud, siis on kaunis lugu nüüd kõigile kuulamiseks olemas. 

Lugu valmis 2020. aasta novembris. Paraku ei ole teada, miks Lea seda ise avalikuks ei teinud. 

Lugu on viimaste aastate jooksul kuulatud üle 50 000 korra. Loo alla on jäetud palju sooje sõnumeid. «Ilusat teed sulle sinna, me ei unusta sind kunagi,» kirjutas keegi tõetruud sõnad.

Kuigi «Palun luba mul lennata» jäi Lea enda viimaseks looks, siis alles hiljuti avaldas räppar Arop loo «A.I.A (Anna Inimesele Andeks)», millele lauljanna samuti enne oma lahkumist hääle andis. 

«A.I.A (Anna Inimesele Andeks)» valmis juba enam kui neli aastat tagasi, kuid selle jõudmine laiema avalikkuse ette võttis aega erinevatel põhjustel. Algselt pidi loos kaasa tegema Jaagup Kreem, ent Terminaatori solist pidas sobivamaks kaasata hoopis naisvokalisti. «Kohe, kui ta seda ütles, tuli mul pähe Lea Dali Lion. Kuna Lea oli nii hingeline laulja, kelle häälest kumas alati läbi see kirg, siis tegelikult oligi tema see, kes suutis selle loo n-ö õigesti välja laulda,» rääkis Arop.

«Lea oli väga tore ja lahe inimene, kuid kahjuks me pärast loo salvestamist enam rohkem kokku ei puutunudki,» nendib räppar. «Pidin talle teada andma, kui see on avaldamiseks valmis, aga just oli kätte jõudnud koroonaaeg, esineda enam ei saanud ja mul jäi muusika tegemine ka tagaplaanile. Üks hetk kuulsin, et Lead enam ei ole ja see lõi mul jalad täiesti alt.»

Arop tundis pikka aega, et ei peakski seda lugu kunagi avaldama, kuid ühel hetkel otsustas ta siiski ühendust võtta Lea perekonnaga ning just nende innustusel sai «A.I.A (Anna Inimesele Andeks)» ilmumine vajaliku tõuke.

«Julgesin jälle mõelda, et selle loo võiks ikkagi avaldada,» ütleb Arop. «Võib-olla inimesed nüüd näevadki, et milleski kurvas ja negatiivses võib leiduda ka midagi head. Endale ei tohi keelata tundeid.» 

Ühtlasi avaldas Arop Lea nõuande, mida lauljanna teistele jagas: «Inimesed võiksid teadlikult valida õnnelikuks olemise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles