NAGU VANASTI ⟩ Oscarite otseülekandes staare maskides ei näe

Oscari-fänn Hollywoodi bulevardil ehk staaride alleel Dolby teatri ees, kus Oscarite galat traditsiooniliselt peetakse. Tänavu toimub gala seal pandeemia tõttu vaid osaliselt, jagunedes veel kahe asukoha vahel. Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix
Spekter
Copy

Oscarite produtsendid on otsustanud auhinnagala läbi viia maskivabalt – vähemalt kaamera ees.

Oscarite korraldajad on nimelt võtnud vastu otsuse kohelda gala otseülekannet kui tele- või filmiproduktsiooni ning rakendada vastavaid reegleid, vahendab Variety. Nii, nagu ei pea näitleja filmis mängides kaamera ees maski kandma, vabanevad sellest kohustusest ka galale füüsiliselt kohale kutsutud külalised, kelle hulka kuuluvad ka paljud kuulsad staarid. Küll aga tuleb gala külalistel kanda maske näiteks reklaamipauside ajal ning siis, kui nad kaamerate vaateväljas ei ole.

Korraga põhiliselt Dolby teatris ja Union Stationi raudteejaamas aset leidev gala toob kokku umbes 170-pealise publiku, kes toimetatakse karusselli meetodil tseremooniale sisse ja siis välja – see tähendab, et iga külalise jaoks koostatakse personaalne logistiline kava, mis sätestab, kes kuskil mingil ajal olema peab. 

93. Oscarite produtsendid Jesse Collins, Stacey Sher ja Steven Soderbergh
93. Oscarite produtsendid Jesse Collins, Stacey Sher ja Steven Soderbergh Foto: ABC

Juba kolmandat aastat on Filmzone eksklusiivne Oscarite telekanal Balti riikides ning toob filmimaailma suursündmuse 26. aprilli öösel ja varahommikul otseülekandena siinsete televaatajateni. 

Ülekanne 93. Oscarite auhinnatseremoonialt, mis viiakse tänavu läbi valdavalt virtuaalselt, jõuab vaatajate ette mitmest paigast Los Angeleses: Hollywoodis asuvast Dolby teatrist (kus gala tavaliselt toimub) ning samuti Highland Centeri kaubanduskeskusest ja suurest Union Stationi raudteejaamast. Satelliitühenduse kaudu suundutakse ka rahvusvahelistesse asukohtadesse. Oscarite otseülekannet näidatakse enam kui 225 riigis ja territooriumil.

Gala jaguneb ee-show'ks, gala otseülekandeks ja järel-show'ks. Auhindu esitlevad galal paljud filmistaarid: Halle Berry, Bong Joon Ho, Bryan Cranston, Laura Dern, Harrison Ford, Rita Moreno, Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Reese Witherspoon, Renée Zellweger, Zendaya jt.

Eestis ja Baltimaades näeb galat vaid Filmzone'i telekanalil, mida saab muu hulgas jälgida veebi vahendusel läbi Apollo TV (konto loomisel esimesed 60 päeva teenust tasuta).

Loe lisaks: ÜLEVAADE 〉 Mida põnevat pakub vaatamiseks suur Oscarite galaöö?

Oscarite ülekanne Hollywoodist algab Filmzone'i Eesti telekanalil ööl vastu esmaspäeva, 26. aprillil kell 01.30 suurejoonelise eel-show'ga ning jätkub kell 03.00 auhinnagala otseülekandega. Kes ei jaksa vastu esmaspäeva galat vaadata, saab seda teha terve järgneva nädala jooksul, kui Filmzone'i ning Filmzone Pluss kanalitel jooksevad gala kokkuvõtted ja kordused. 

Oscarite värskeimatel uudistel hoiab silma peal ning filmifänne galaööl erksana Kinoportaal, mis kajastab auhindade jagamist 26. aprilli ööl otseblogi vahendusel. 

Kinoportaal loosib kõikide Oscari-fännide vahel välja auhinnapaki, mis sisaldab Oscarite, Filmzone'i, Duo Media ning Apollo TV meeneid. Loosimängus osalemiseks tuleb õigesti ära arvata, mis linalugu võidab parima filmi Oscari. Loos läheb lukku gala alguses ning võitja selgub Oscari-öö hommikul. Loosis saad osaleda SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles