Sotsiaalmeedias mälestatakse Lea Dali Lioni: inglid valvaku nüüd sind taevas!

Elu24
Copy
Lea Dali Lion
Lea Dali Lion Foto: Ülo Josing / ERR

21. aprillil suri 47-aastaselt lauljatar Lea Dali Lion. Naise tuttavad jagavad sotsiaalmeedias temast mälestusi.

Lauljatar Birgit Sarrap osales Leaga 2014. aastal koos «Laula mu laulu» saates ning meenutab, kuidas tema teismeea lemmikud olid just Lea laulud.

«Kui kohutavalt kurb... Head teed, imearmas ilus hing Lea... minu teismeliseea lemmikud olid just sinu laulud... ja see esitus, need jäävad mulle alatiseks meelde!»

Kui kohutavalt kurb.. Head teed imearmas ilus hing Lea.. minu teismelise ea lemmikud olid just sinu laulud.. ja see esitus, need jäävad mulle alatiseks meelde! Sügav kaastunne lähedastele! ?

Posted by Birgit on Kolmapäev, 21. aprill 2021

Saatejuht Kirsti Timmer jagab ühist pilti: «Mida kõike sai koos tehtud. Reisitud. Naerdud. Nutetud... Ma ei oska midagi siia kirjutada. Sa ütlesid lõpus, et ei karda minna, et sa oled valmis... Ma ei uskunud sind, aga loodan südamest, et see nii oli. Ilusat lendu, Lea, sa saidki Universumiga üheks... Oh Jumal....»

Mida kõike sai koos tehtud. Reisitud. Naerdud. Nutetud.... Ma ei oska midagi siia kirjutada. Sa ütlesid lõpus, et ei...

Posted by Kirsti Valdstein-Timmer on Kolmapäev, 21. aprill 2021

Muusik Paul Neitsov Mälestab Lead Doris Kareva luuletusega.

Surm? Kujutu kujutlus. Veevool viib ära Su näo. Üle tumma ja tumeda jõe tõuseb laginal lind. Mida...

Posted by Paul Neitsov on Kolmapäev, 21. aprill 2021

«Head teed, Lea,» kirjutab Lauri Pihlap.

Head teed Lea...

Posted by Lauri Pihlap on Kolmapäev, 21. aprill 2021

Muusik Toomas Uibo kirjutab Facebooki postituses, et Lea kirjutas talle alles hiljuti: «Musitseerimine kaunistab inimest. Nii, et tere tulemast tagasi meie sekka. Saame koos iluneda.»

Toomas kirjutab, et lahke sõna käis Leaga kogu aeg kaasas. «Ma imetlesin Sinu täiesti ainulaadset häält kohe, kui Sa meie kõigi teadvusesse lendasid. Meenuvad ka mitmed kontserdid, kus ma Sinu bändiga kaasas olin nagu üks tõsine fänn kunagi. Aukartus sinu ees oli nii suur, et ma hea meelega aitasin ka bändikola tassida. Jaa, meil oli väga lõbusaid pidusid, kus muusika alati esikohal ja paljud rõõmsad seigad siiani väga meeles. Ma ei tea, mida täna mõelda... Käsi läheb taskus rusikasse, mõeldes koroonaeitajate ja teiste hoolimatute inimeste peale, kel olulisem nende endi õigus, kui teiste elud. Ma jään Sind väga igatsema, jah, meil oli mõte koos midagi laulda, aga nüüd... Ma ei tea mida mõelda...»

Kulla Lea – looja ja õpetaja, valgus ja imeline hing. Ma ei tea mida öelda ja mida mõelda... 10 minutit tagasi sain...

Posted by Toomas Uibo on Kolmapäev, 21. aprill 2021

Telenägu Krista Lensin mälestab Lead lauluga «Südamega läbi müüri».

Su hingel on kulla proov?

Posted by Krista Lensin on Kolmapäev, 21. aprill 2021

Laulja Arnold Oksmaa kirjutab Facebookis, et uudis tuli nagu välk selgest taevast. «Minu siiras ja südamlik kaastunne, armsad Lea lähedased. Mul oli au Leaga 2003. aastal koos samal laval esineda, võrratult armas ja hingelise eluga lauljanna! Su laulud jäävad sind elu lõpuni mälestama sadade tuhandete eestlaste südames. Me ei unusta sind, kallis Lea! Inglid valvaku nüüd sind taevas!»

Arnold Oksmaa mälestab Lea Dali Lioni.
Arnold Oksmaa mälestab Lea Dali Lioni. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Rokklaulja Laura Prits meenutas samuti kohtumist ning hinge jäänud vestlust varalahkunud lauljaga. «Ma mäletan kui enne Rock Cafe kontserti jäin Leaga kahekesi lava taha ning mind valdas kerge fännitüdruku hirm ja teadmatus, et mida öelda ja kuidas jätta 'chill' mulje ja mitte olla liiga pealetükkiv,» kirjutas ta.

«Ja see hetk, kui Lea oma kõige siirama naeratausega uuris, kuidas mul tunne on ja alustas vestlust, valdas mind sarnane tunne nagu suvel päikese kätte astudes. Soe ja hoitud tunne,» kirjeldas laulja. «Mul oli suur aru tunnetada Sinu imelist sooja, head energiat Sinuga ühes ruumis olles ja imetleda Sind laval.»

Led Zeppelin Tribute ? Kontsert, kus osalesin saatuse tahtel alles kolmandal korral ning kus kohtasin imelist sooja...

Posted by Laura Prits on Neljapäev, 22. aprill 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles