«Teadust täis laheaeg!» veebi-teadusfestival loosib aktiivsete osalejate vahel PlayStation 5 mängukonsooli

Raadio Elmar
Copy
AHHAA sündmuskorraldaja Monica Sasi
AHHAA sündmuskorraldaja Monica Sasi Foto: Teaduskeskus AHHAA

20.-22. aprillil korraldavad Kolm Põrsakest ja AHHAA koos koostööpartneritega lõbusa ja avastamisrohke veebi-teadusfestivali. AHHAA sündmuskorraldaja Monica Sasi rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis ettevõtmise taustaloost.

«Teadust täis laheaeg!» on eeskätt noortele suunatud koolivaheaaja programm, kus kolme päeva jooksul tuuakse osalejateni kokku lausa 12 erinäolist sündmust. Kogu veebiüritus on osalejate jaoks väga mitmekesiselt sisustatud, tegevusi leidub alustades veebiteadusringiga kõige pisematele kuni TikToki töötoani välja – kõigile vanustele midagi meelepärast.

Lisaks saab kuulata podcasti koos Kätriin Helena Huttuneniga, kus arutatakse teaduse populariseerijate hingelu üle, jagatakse häid nippe, kuidas ennast pidevalt muutuva teadusmaailmaga kursis hoida ja lahatakse põnevaid seikasid teaduse populariseerimise maailmas.

«Meie sündmusele panevad õla alla Balbiino, A. Le Coq ja Elisa, kes premeerivad usinamaid osalejaid ka väga uhkete auhindadega, näiteks premeeritakse parima teadusklipi autorit PlayStation 5 mängukonsooliga,» kommenteeris AHHAA sündmuskorraldaja Monica Sasi. Ürituste kava on rikkalik ning sobivaid tegevusi leiab igaüks. Lisaks toalisele tegevusele on võimalus programmi ka värskes õhus nautida. 

«Programmi hommikupoolsed osad on suunatud eelkõige väiksematele kuulajatele ja vaatajatele. Korraldame teadusringe ning erinevaid väljakutseid. Gümnasistidele oleme loonud erakordselt põneva podcast'i sisu,» sõnas Sasi.

Korraldaja selgitas, milliste tegevuste raames loositakse välja PlayStation 5 mängukonsool. «Meil toimub muuhulgas TikTok workshop. Selle raames kutsume noori üles, et nad paneksid oma loovideed tööle ning koostaksid hoogsa teadusklipi! Klipid tuleb saata ka meile ning parimate vahel loosime välja mängukonsooli võitja. Teadusklipi loomise juures kehtivad muidugi teatavad ohutusnõuded. Näiteks, katse ei tohi ohustada katse korraldajat ega kõrvalviibijaid,» täpsustas ta. 

Laheaja programm on kõigile huvilistele tasuta. Soovi korral on võimalus soetada aitäh-pilet, millega toetad ürituse toimumist ning teaduse populariseerimist Eestis. Kolme Põrsakese ja AHHAA-ga liituvad Tartu Loodusmaja, Nuti-Võlur, Psühhobuss, Elisa Eesti ning Eesti Teadushuvihariduse Liit.

Foto: Teaduskeskus AHHAA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles