Tule vallatule kohtumisõhtule Eve Kiviga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Kivi
Eve Kivi Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Filmi juubeliaasta puhul sai äsja valmis 1959. aasta ülipopulaarse mängufilmi «Vallatud kurvid»  digitaliseeritud ja puhastatud pildiga versioon ning kinos Artis toimub sel puhul 1. veebruaril kell 18 pidulik linastus.

Kohal on filmi naispeaosatäitjad Terje Luik ja Eve Kivi. Õhtut juhib Eesti Film 100 eestvedaja, filmiajakirjanik ja -toimetaja Jaak Lõhmus. Kuulutatakse välja ka veebruarikuu fookus - «Mehed ei nuta».

Digitaliseeritud, uue puhastatud pildiga «Vallatute kurvide»  tegevustik viib vaataja noorte mootorisportlaste hulka Tallinna Pirita-Kloostimetsa ringrajale.

Siin kohtutakse esmakordselt komöödia peategelastega - mitmekordse tšempioni Raivo ja noore naisvõidusõitja Vaikega.

Raivo on saavutanud mitmeid võite ringrajal ja noorukil on tekkinud «peapööritus edusammudest» . Ta on hoolimatu oma sõprade vastu, suhtub üleolevalt tütarlastesse ja lööb käega kollektiivile. Aga seesama kollektiiv «võtab Raivo käsile»  ja toob ta maa peale tagasi. Suurt osa kogu loos etendab Vaike kaksikõde, balletitantsija Maret.

Rezhissöör Kaljo Kiisk, Julius Kun, stsenarist Dagmar Normet, helilooja Gennadi Podelski, kunstnik Peeter Linzbach, operaator Edgar Štõrtskober. Osades: Terje Luik, Eve Kivi, Rein Aren, Peeter Shmakov, Jaanus Orgulas jt.

Kiika ka  «Vallatud kurvid»  enne ja nüüd!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles