Eesti liikluse absurd: laps magab sõidu ajal turvavööta tagaaknal, ema räägib telefoniga

Elu24
Copy
Kaader maanteelt.
Kaader maanteelt. Foto: Erakogu

Liikleja Märt Raam jagas sotsiaalmeedias murettekitavat vaatepilti, mis ärritas paljusid ja tekitas tulist vastukaja.

Mehe sõnul märkas ta eessõitvas autos anomaaliat, kui liikus Pärnu maanteel Tallinna poole. «Tagumise «armatuurlaua» peal magab 5–6-aastane tüdruk,» kirjeldas ta. Pildil oli tõesti näha, et ühe auto tagaaknal on põiki siruli väike laps.

«Mõtlesin, et milline südametu inimeseloom seda autot juhib,» pahandas Märt Raam postituses. «Liikusin teisele rajale, et anda kuidagi märku, aga antud «emmekesel» oli vasakus kõrvas veel ka telefon,» kirjeldas mees uskumatut vaatepilti.

«Samal ajal liikus teine laps ilma turvarihmadeta tagaistmel ringi. Lisaks ületas autojuht ka kiirust!» ladus Raam ette veel rikkumisi, millega Toyota juht hakkama sai. «Täitsa haige on see «kultuur». Otsustasin helistada ka õigusmõistjatele ning loodan, et Tallinna piiril peatati antud auto.»

Selline käitumine pahandas paljusid ning postitust on jagatud üle 1000 korra. Mitmed kommenteerijad meenutasid ka enda ning teiste kogemusi, kuidas ka väiksem õnnetus on turvavööta lapse EMOsse või kirstu viinud.

«Politsei on sellest juhtumist teadlik,» kinnitas Varmo Rein liiklusjärelevalvekeskusest Elu24le. «Päeval, mil kaasliikleja seda ohtlikku olukorda märkas ja häirekeskusesse teatas, kahjuks lähedal asuvad patrullid seda sõidukit ei leidnud. Kuid kindlasti kutsume juhi enda juurde, et temaga vestelda ja selgitada välja kõik täpsemad asjaolud.»

Laste seesugune transportimine võib Reinu sõnul kaasa tuua 100 trahviühiku ehk 400 euro suuruse karistuse. «Turvaseadmeid kasutamata on laps autos täiesti kaitsetu,» tuletas Rein meelde. «Turvavöö kasutamisel mängib suurt rolli vanemate eeskuju – kui vanem kasutab, siis kasutab ka laps. Oluline on endale teadvustada, et laste turvaseadmed ei ole mõeldud vaid seaduse täitmiseks ja rahatrahvist pääsemiseks, vaid lapse elu päästmiseks!»

Öeldakse, et elus tuleb kõike näha. Täna Pärnu maanteel Tallinna poole sõites nägin imestusega, et minu ees sõitev auto...

Posted by Märt Raam on Laupäev, 17. aprill 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles