Anett Kontaveit sai Stuttgarti tugeval tenniseturniiril hea loosi

Elu24
Copy
Anett Kontaveit tänavusel Miami Openil.
Anett Kontaveit tänavusel Miami Openil. Foto: Mark Brown/AFP/Scanpix

Eesti naiste tennise esinumber Anett Kontaveit alustab Stuttgarti turniiri noore sakslanna Julia Middendorfi vastu. Maailma edetabelis 26. kohal paiknev eestlanna mängib seega avavoorus edetabelikohata neiuga.

Middendorf võitis valikturniiri otsustavas ringis kaasmaalannat Tamara Korpatschit, kes on maailma arvestuses 136. positsioonil. 18-aastane sakslanna on seni mänginud ainult juunioride turniire ja on maailma noorte edetabelis 40. kohal.

Võidu korral on 25-aastase Kontaveidi järgmine vastane viimasel ajal alavormis püsinud ameeriklanna Sofia Kenin (WTA 4). Muidugi ei saa Keninit pidada mingil juhul autsaideriks, aga on tõsi, et 2021. aastal on ta saanud mitu üllatuskaotust ja pole ühelgi turniiril kaugele jõudnud. Peaks aga Kontaveit Keninst jagu saama, tuleb suure tõenäosusega vastaseks valgevenelanna Arina Sabalenka.

Maailma esikümnest osaleb Stuttgardis koguni seitse mängijat, puudu on vaid jaapanlanna Naomi Osaka (WTA 2.), Kanada tennisist Bianca Andreescu (WTA 6.) ja Serena Williams (WTA 8.).

Stuttgartis teise ringi jõudmine tooks Kontaveidile sisse pisut üle 6500 euro. 2019. aastal mängis eestlanna samal turniiril finaalis, kus jäi alla tšehhitarile Petra Kvitovale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles