Neljapäeval kadunud Karelile helistab reede varahommikul sugulane: telefon kutsub ja siis lülitub välja

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
26-aastane kadunud Karel.
26-aastane kadunud Karel. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Karel lahkus möödunud neljapäeval kella seitsme paiku hommikul oma Keilas asuvast kodust, et minna tööle. Sinna ta aga ei jõudnudki ja on siiani kadunud. 

Nagu paljud teised inimesed, hakkas 26-aastane Karel neljapäeva varahommikul jalgsi tööle minema. Ta käib tööl jala, sest kaugele pole vaja minna. Noormehe nii elu- kui ka töökoht on Keilas. Veidi pärast kella seitset hommikul saatis Karel ühe SMSi, mis oli viimane kontakt temaga. Telefoniga ta kellelegi ei helistatnud, ta ei võtnud edaspidi ühendust ühegi sõbra ega lähedasega ning jäi teadmata kadunuks. Tema telefon läks levist välja ööl vastu reedet. SA Kadunud andmetel on seni kogutud infole tuginedes Kareli elule oht.

Praeguseks kogutud info põhjal viibis 181 sentimeetrit pikk ja saleda kehaehitusega Karel samal hommikul kella 9.30 paiku Tallinnas Laagris Pärnu maanteel asuvate ostukeskuste juures. See on tema viimane teadaolev asukoht. Kareli töökoht seal kandis ei asu. «Seal territooriumil ta liigub. Kuhu ta aga edasi läheb, on teadmata,» ütleb SA Kadunud juht Aare Rüütel.

«Otsime endiselt informatsiooni selle kohta, et kuhu ta liikuda võis,» kommenteerib juhtunut Aare Rüütel. Tema sõnul ei saa Karelit praegu maastikul otsida, sest ei ole kohta, kust otsida. «Hetkel otsime kohta, kust teda üldse otsida,» selgitab ta.

Politsei palub kõigil, kes on meest näinud või omavad infot tema võimaliku asukoha kohta, anda sellest teada hädaabinumbril 112 või võtta Karelil endal ühendust mõne oma lähedasega.

Karel on pikemat kasvu, sportliku kehaehitusega. Tal on lühikesed juuksed ja habe. Kodust lahkudes oli tal seljas tume jope ning jalas tumedad püksid, kaasas oli ka tume seljakott.

«Ta on pärit Saaremaalt. Kas sealt tema tuttavatelt on ka uuritud?» küsib keegi SA Kadunud Facebooki postituse all. Aare Rüütli sõnul on räägitud kõigiga. «Kogu suguvõsa ja sõbrad on läbi räägitud, keegi ei tea temast midagi,» ütleb ta. 

Rüütli loodud sihtasutus Kadunud on tegutsenud juba üle kümne aasta ning ta ütleb, et see ei ole selle noormehe jaoks tavapärane olukord. «See on tema puhul täiesti erinev käitumine. On toimunud midagi sellist, mille tõttu on inimese elus toimunud oluline muudatus. Me ei tea, kas tegu on kuriteoga, on soov olla omaette või mingi kolmas põhjus,» ütleb ta ja lisab, et praegu on kõik võimalused laual.

Ehkki viimane kord sai Kareli telefonile helistades kuulda kutsuvat tooni reede hommikul kella 4.48 paiku, ei vastanud ta siis telefonile. Viimane kontakt Kareliga oli just seesama sõnum, mille ta ise neljapäeva varahommikul saatis. «Mitte keegi ei saanud teda sellel päeval kätte. Reedel kell 4.48 kaob ühendus tema telefoniga. Talle helistab üks sugulane, telefon kutsub ja siis kustub ära,» täpsustab Rüütel. Seega ei ole Kareliga kontakti saadud pärast neljapäeva hommikut. 

TÄIENDATUD 17.04.2021 kell 17.00 EST/RUS lisatud on venekeelne tõlge, otsimisteate eestikeelse osa järel. TÄIENDATUD...

Posted by SA Kadunud on Laupäev, 17. aprill 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles