Suri «Harry Potteri» filmidest tuntud näitleja Helen McCrory

Elu24
Copy
Helen McCrory mängis kolmes «Harry Potteri» filmis Draco Malfoy ema Narcissat.
Helen McCrory mängis kolmes «Harry Potteri» filmis Draco Malfoy ema Narcissat. Foto: Rights Managed/Ronald Grant / Mary Evans / WARN/Scanpix

Suri «Harry Potteri» filmidest ja telesarjast «Peaky Blinders» tuntud Briti näitleja Helen McCrory.

Viimases kolmes «Harry Potteri» filmis Draco Malfoy ema Narcissat mänginud Briti näitleja Helen McCrory suri 52-aastaselt vähki, vahendab The Guardian. McCrory surmast andis teada tema abikaasa, näitleja Damian Lewis (50). 

«Teatan murtud südamega, et pärast kangelaslikku võitlust vähiga suri ilus ja vägev naine, Helen McCrory, sõprade ja pereliikmete armastusest ümbritsetult.»

Lewise sõnul suri tema abikaasa nii, kuidas ta elas – kartmatult. 

Helen McCrory abikaasa Damian Lewisiga 2019. aastal.
Helen McCrory abikaasa Damian Lewisiga 2019. aastal. Foto: Can Nguyen/Capital Pictures/Scanpix

McCrory ja Lewis abiellusid 2007. aastal. Näitlejannat jääb lisaks abikaasale igatsema nende kaks last Manon ja Gulliver.

Aastakümneid kestnud karjääri jooksul jõudis McCrory nii suurele kui ka väikesele ekraanile. Lisaks rollile «Harry Potteri» filmides võis McCroryt näha ka James Bondi filmis «Skyfall» ja ajaloolises draamas «Kuninganna». Telerollide seas paistab silma «Peaky Blinders» ja väiksem osa populaarses sarjas «Doctor Who». 

Näitlejana mängis McCrory ka teatrilavadel ning 2006. aastal sai ta oma rolli eest ka Briti  teatriauhinna Olivieri nominatsiooni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles