USKUMATUD KAADRID ⟩ Venelaste humanoidrobot oskab ka Rambo moel kahel käel püstoleid lasta

Elu24
Copy
Videol tegutseb Fedor nagu märulitegelane.
Videol tegutseb Fedor nagu märulitegelane. Foto: Kuvatõmmis

Kosmoseski käinud Fedor elab märulistaari elu, tulistades ja rallitades autoga. Hiljuti jäi ta isegi ilma oma sotsiaalmeedia kontost, sest solvas seal austatud Venemaa kosmonaute.

Humanoidrobot Fedor, mis on ise vene relvadisainerite TSNIITOCHMASHi eksperiment, «elab» huvitavat elu. Mõne aasta eest jõudis inimesekujuline projekt isegi rahvusvahelisse kosmosejaama, kuid on ka sealt saati erinevaid tegevusi õppinud.

Viimases videos näitavad arendajad, kuidas keskmise mehe mõõtu robot tõstab raskuseid, sõidab iseseisvalt autoga ning isegi ATVga. Samuti on talle selgeks tehtud keeruline käepigistus ning Fedor saab hakkama isegi märulistaari moodi kahel käel Glocki püstolite laskmisega.

Fedori eluolust kirjutas sotsiaalmeedias Vene sõjanduse ekspert Robert Lee. Mees meenutas aga ka uskumatut juhtumit, kui robot sattus sotsiaalmeedias kraaklema tunnustatud vene kosmonautidega.

Täpsemalt jäi Fedor sotsiaalmeediast ilma eelmisel sügisel, sest Maksim Surajevit and Aleksander Samokutjajevit tõsistes pattudes. «Robotid, erinevalt Surajevist ja Samokutjajevist ei ole nõrkustega ning ei riku orbiidil kuiva seadust,» lajatas Fedor.

Mehed on praegu duumasaadikud. «Minu arvamus inimestest on kehv,» tõdes ta lisaks. Samuti oli robot teinud nalja vene kosmoseprogrammi üle, võrreldes sealsete laevade kehvasid tingimusi USA SpaceXi võimsate laevadega.

Kas tegemist oli Fedorile loodud Twitteri boti loominguga, pole kindel. Ühe hämmastava teooria kohaselt häkkis sinna Vene kosmoseprogrammi boss Dimitri Rogozin, et teha tagasi Roskosmosele, kes eelneval suvel omakorda tema Twitterisse tungis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles