OSCARIKUU ⟩ 4 kuldaväärt Oscari-filmi, mida sel nädalavahetusel tasuta vaadata

Spekter
Copy
Mahershala Ali ja Viggo Mortensen filmis «Roheline raamat». FOTO: Kaader Filmist
Mahershala Ali ja Viggo Mortensen filmis «Roheline raamat». FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Juba kolmandat aastat on Filmzone eksklusiivne Oscarite telekanal Balti riikides ning toob filmimaailma suursündmuse 26. aprilli öösel ja varahommikul otseülekandena siinsete televaatajateni. Et kuldmehikesteks sooja teha, linastuvad Filmzone ja Filmzone Pluss kanalitel aprillikuu vältel läbi aegade Oscareid võitnud või neile kandideerinud filmid. Siin on ülevaade selle nädalavahetuse Oscari-filmidest.

«Roheline raamat» (Green Book, 2018)

R 16. aprill FZ+ Vaata filmi Apollo TVs.

Kolm Oscarit võitnud filmi aluseks on tõeline sõprus, mis 1960. aastate alguses rassi, klassi ja ühiskondlikke norme eiras. Bronxist Itaalia-Ameerika naabruskonnast pärit väljaviskaja Tony Lip (Viggo Mortensen) palgatakse Manhattanilt lõunaosariikidesse kontserttuurile suunduva tipptasemel mustanahalise pianist dr. Don Shirley (Mahershala Ali) autojuhiks. Nomineeriti 5 Oscarile, võitis 3: parim film, parim meeskõrvalosa, parim stsenaarium.

«Püksid maha» (The Full Monty, 1997)

L 17. aprill FZ+ Vaata filmi Apollo TVs.

Kuus töötut meest, keda inspireerivad Chippendale'i meestantsijad, moodustavad meesstripparite tantsurühma. Et uudishimu üles kütta, uhkeldavad nad, et lasevad püksid maha. Tegelikkuses pole nad selles üldse nii kindlad. Nomineeriti 4 Oscarile (sh parim film), võitis 1: parim muusika.

«Elujanu» (Dallas Buyers Club, 2013)

L 17. ja 25. aprill FZ+ Vaata filmi Apollo TVs.

Matthew McConaughey (kes kaotas rolli jaoks üle kahekümne kilo!) mängib tõsielul põhinevas linateoses Texase kauboid Ron Woodroofi, kelle pöörane elu muutus 1985. aastal, mil tal diagnoositi HIV ning arstide sõnul jäi tal elada vaid 30 päeva. Tegemist oli AIDSi-epideemia varajaste päevadega ning USA ametnikud polnud ühel meelel, kuidas viirusega võidelda. Ron nakatus 1986. aastal AIDSi ning veetis järgnevad kuus aastat USAsse ravimeid smugeldades, et endasuguseid aidata. Nomineeriti 6 Oscarile (sh parim film), võitis 3: parim meespeaosa, parim meeskõrvalosa (Jared Leto) ja parim grimm.

«Los Angelese räpased saladused» (L.A. Confidential, 1997)

P 18. aprill FZ Vaata filmi Apollo TVs.

Kolm väga erinevate vaadetega peategelast peavad koos uurima massimõrva. Igaühel on oma isiklik põhjus politseitööd teha, kuid eesmärk on üks - võidelda kurjuse ja ebaõiglusega. Nomineeriti 9 Oscarile (sh parim film), võitis 2: parim naiskõrvalosa (Kim Basinger) ja parim stsenaarium.

Oscarite jagamist ja gala eel-show'd näevad eestlased 25. aprillil Filmzone'i vahendusel
Oscarite jagamist ja gala eel-show'd näevad eestlased 25. aprillil Filmzone'i vahendusel Foto: Filmzone

Oscarite ülekanne Hollywoodist algab Filmzone'i Eesti telekanalil ööl vastu esmaspäeva, 26. aprilli kell 01.30 suurejoonelise eel-show'ga ning jätkub kell 03.00 auhinnagala otseülekandega

Gala kordused on kanalil Filmzone ning Filmzone Pluss kavas otseülekandele järgneval nädalal.

Oscarite värskeimatel uudistel hoiab silma peal ning filmifänne galaööl erksana Elu24, mis kajastab auhindade jagamist 26. aprilli ööl otseblogi vahendusel. 

Kes tänavu nominatsioonid said ja kuldmehikesi jahtima asuvad, loe siit: Selgusid Oscarite nominendid: vaata, mis filmid juhivad ja kuidas läks «Tenetil»

Vaata 93. Oscarite nominentide väljakuulutamist:

Filmzone'i ja Filmzone Plussi saab veebis vaadata Apollo TV vahendusel. Konto loomisel teenuse esimesed 60 päeva tasuta!

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles