Venemaa sai viis «beebikasti»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sai viis «beebikasti»
Venemaa sai viis «beebikasti» Foto: SCANPIX

Venemaal avati viis niinimetatud beebikasti, kuhu vanemad saavad imikud jätta.

Tervishoiuspetsialistide sõnul tagavad need «beebikastid» laste ellujäämise, sest muidu võivad vanemad jätta lapse näiteks kas prügimäele või tühermaale, edastab Ria Novosti.

Laste jätmise kastid said Lõuna-Venemaa linnad Sotši, Novorossiisk ja Armavir.

«Beebikasti» on juba üks laps jäetud, kes on nüüd paigutatud lastekodusse.

Laste jätmise kastid said alguse Lõuna-Aafrika Vabariigist, kus hüljatud vastsündinuid jäeti massiliselt ohtlikesse paikadesse.

Esimesed «beebikastid» avati Kaplinnas möödunud aasta kevadel. Nende kastide eesmärgiks on võimaldada emal oma lapsest loobuda anonüümselt ning samas tagada lapse turvalisus.

«Kui vastsündinud jätta kuhugi teele või tänavale, siis ohustavad neid näiteks koerad. On teada juhtumeid, milles loom on vastusündinu tapnud. Lastekastid tagavad hüljatud laste ellujäämise,» sõnasid asjatundjad.

Venemaal plaanitakse «beebikastid» panna ka Permi, Tomskisse, Omskisse ja Novosibirskisse. Selle projektiga ühines ka Venemaa Euroopa osas asuv Kirovi linn.

Asjatundjate sõnul hülgavad vanemad oma lapsi eelkõige raskete majandusolude või isiklike probleemide tõttu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles