ÄGE! ⟩ Utah' kõrbes avati uus atraktsioon ja hulljulged rikkurid on juba platsis

Elu24
Copy
Helikopter kõrbes. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Helikopter kõrbes. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Shutterstock

USAs Utah’ ja Arizona osariikide piiril asub keset kõrbe Amangiri luksuskuurort, kus avati aprilli alguses Cave Peaki nime kandev ripptrepp. Adrenaaliinist seal suure tõenäosusega puudu ei tule, kirjutab Trip.ee.

Amangiri Cave Peaki õhutrepp on pikim omataoline põhjapoolkeral ning see koosneb 120 õhukesest metallastmest. Trepp kulgeb õhus 61 meetrit ja see ripub rohkem kui 120 meetri kõrgusel kõrbe kohal, mis on täis 160 miljoni aasta vanuseid kaljujooniseid.

Õhutrepp sarnaneb rippsillale, kuid on kallakuga. Vaata mis tahes suunas – vasakule, paremale, üles, alla (kui julgust jagub) –, kõikjal avanevad vaated kõrbe avarustesse. Amangiri asub kaitsealuses orus Utah' lõunaosas, mis on Bryce Canyoni, Zioni, Archesi ja Grand Staircase-Escalante'i rahvusparkide vahetus läheduses.

Foto: Aman.com

Ripptrepp on ligipääsetav ainult adrenaliinihimulistele – ja mitte ainult selle julgust nõudva ülesehituse tõttu. Cave Peaki alguspunkti jõudmiseks tuleb läbida üks Amangiri via ferrata radadest. Need on kaljuronimise rajad, millel on kivisse kinnitatud metallist ronimisredelid ning mis kulgevad läbi punaste kaljudega kanjonite. Kolmetunnise raja läbimise preemiaks on võrratud vaated ja õigus sõprade ees uhkeldada.

Adrenaliini saamiseks peab olema toekas rahakott. Ühe öö hinnad Amangiris algavad 3500 dollarist (~2950 eurost). Üheks ööks sinna aga ei minda, sest ümbruses jagub tegevusi ja avastamist pikemaks. Nõudlust tundub olevat, sest lähikuud on suures osas välja müüdud.

Foto: Aman.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles