TREILER Eestis filmitud kõhedat Soome seriaali «Mädaõunad» saab näha juba mais

Spekter
Copy
Satu Tuuli Karhu Eestis filmitud Soome seriaalis «Mädät omenat» (Bad Apples, 2021)
Satu Tuuli Karhu Eestis filmitud Soome seriaalis «Mädät omenat» (Bad Apples, 2021) Foto: Filmikaader

9. mail jõuab vaatajate ette uhiuus Soome draamaseriaal «Mädaõunad» (Mädät omenat/Bad Apples), mis filmiti eelmisel suvel Eestis. 

Tegemist on Elisa originaalseriaaliga, mis jõuab esmalt publiku ette läbi Viaplay teenuse Soomes tegutseval Elisa Viihde voogedastusplatvormil. Põhjanaabrite uus 8-osaline sari ei jää siiski nägemata ka eestlastel, kellel avaneb selleks võimalus juba samuti maikuus Elisa Huubis.

Ajastuseriaali tegevus toimub 1973. aasta Soomes, kus noor aktivistist naine (Satu Tuuli Karhu) satub üksikule saarele vaimuhaiglasse, kus «ravitakse» naisi väga kahtlaste meetoditega. Hakates asja uurima, rullub lahti saladusi täis lugu.

Kogu seriaal on üles võetud Eestis. Põhilise osa sarja 56 võttepäevast veetis nii Soome kui ka Eesti filmitegijaist koosnev tiim Kose Ravila mõisas, mis on seriaali peamiseks sündmuspaigaks. Võttes toimusid ka Paldiskis ning Aegna sarel ning Raplamaa Sõnumid vahendas mullu suvel, et üks võttepäev toimus ka Põlma küla ühe talu laudas ja hoovis, kus võeti üles mälestushetki sarja peategelase lapsepõlvest. Peale inimnäitlejate kaasati maakonna häälekandja andmetel filmimisse ka paar lehma, Täpike ja Kelli.

Kõrvalosades näeb üles astumas mitmeid Eesti näitlejaid, teiste seas Gert Raudseppa, Tiina Mälbergi ja Ester Kuntut. Eestipoolset tootmisteenust pakkus režissöör Marja Pyykkö ja Pamela Tola lavastatud sarjale põhjanaabritega sageli koostööd tegev Stellar Film eesotsas produtsentide Evelyn Penttilä, Mika Pajuneni ja Kristi Rimmiga.

Vaata seriaali värsket treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles