Tokyos läheb olümpiamängude ajal käiku «karantiinihotell»

Elu24
Copy
Olümpiarõngad Tokyos olümpiamuuseumi lähistel. Pilt illustreeriv.
Olümpiarõngad Tokyos olümpiamuuseumi lähistel. Pilt illustreeriv. Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Tokyo olümpial paigutatakse koroonaviirusega nakatunud sportlased või taustajõudude töötajad eraldi «karantiinihotelli», teatas uudisteagentuur AP.

Jaapani uudisteagentuuri Kyodo teabe kohaselt saadetakse olümpiaküla lähedal asuvasse hotelli karantiini kõik sportlased, kellel esineb kergeid haigussümptomeid, kuid kes ei vaja haiglaravi. 

Niinimetatud karantiinihotellis on 300 tuba ning selle kasutuselevõtmine on üks abivahendeid, et olümpiamänge saaks ikkagi korraldada.

Olümpiamängude korraldamine Jaapanis pole kohalike seas kuigi populaarne. Koguni 80 protsenti jaapanlastest on mängude toimumise vastu. Olümpiamängudele Tokyosse on saabumas umbes 15 000 sportlast rohkem kui 200 riigist ning kümneid tuhandeid muid asjapulki. Välismaised pöidlahoidjad Jaapanisse ei pääse.

AP teatel karmistatakse Jaapanis esmaspäevast koroonaviiruse leviku tõkestamisega seotud piiranguid.

Uute piirangutega vähendatakse restoranide ning baaride lahtiolekuaega, samuti on ette nähtud karistused neile, kes reeglitest mööda hiilivad.

Jaapanis on nakatunuid alla ühe protsendi rahvastikust, koroonaviirusega või viirusest tingitud tüsistustesse on surnud 9500 inimest.

Tokyo olümpiamängud peaksid algama 23. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles