VARSTI EKRAANIL ⟩ Peeter Võsa põrutab Tšornobõli reportaaži tegema: hull aeg nõuab hulle inimesi

Spekter
Copy
Peeter Võsa
Peeter Võsa Foto: Kanal 2

Tšornobõli tuumakatastroofi 35. aastapäeva ja Kanal 2 ekraanile jõudva HBO auhinnatud minisarja «Tšornobõl» puhul jõuab aprilli lõpus tele-eetrisse eksklusiivne erisaade «Peeter Võsa. Tšornobõli katastroofi pikk vari».

 

Erisaate mõte tuli ootamatult – Peeter Võsal polnud isegi kehtivat passi, kui telekanal otsustas kartmatu lendsalga läbi koroonat põdeva Ida-Euroopa otse sündmuspaika lennutada. «Kohe ütlesin jah! Kui on maavärinad, katastroofid, surm ja viletsus, siis mina olen õige mees, kellele helistada. Hull aeg nõuab hulle inimesi ja otsus minna tuli kergelt,» sõnas Võsa.

Kuna Tšornobõl on kinnine tsoon, siis ootavad teletegijaid ees ettearvamatud olukorrad, sest välisajakirjanikud pole oodatud ning halvimal juhul võib sattuda isegi vangi. Võsa lubab aga mängu panna kogu oma sarmi ja kõik tutvused, et keelatud aladele sisse pääseda, teatab Kanal 2. 

«Algne plaan oli reedel autoga läbi Valgevene minna, kuid sinna oli vaja viisat, mille taotlemiseks meil kahjuks aega ei olnud. Tuleb minna Eesti-Läti-Leedu poolt ja sealt Kiievi peale. Leedus on meeletu karantiin, maakonnapiirid on kinni. Poola kohta infot pole. Ka Ukraina on täielik pandeemia pesa,» kirjeldab Võsa kiirelt paika pandud reisiplaani, mille kestel tuleb vältida viirust ja sihtkohas ka kiirgust. «Ma olen elanud küll mitte väga pika, kuid põneva elu ja tahan, et see jätkuks,» kinnitas Võsa. 

Lisaks Tšornobõlile endale plaanitakse võimalusel külastada ka Leedu tuumajaama Ignalinat, kus HBO menusarja tuumajaama stseenid üles filmiti.

Auhinnatud minisari «Tšornobõl» alustab Kanal 2s juba esmaspäeval, 26. aprillil
Auhinnatud minisari «Tšornobõl» alustab Kanal 2s juba esmaspäeval, 26. aprillil Foto: Kanal 2

Erisaates saab näha eksklusiivintervjuusid katastroofi tagajärgede likvideerimisel osalenud eestlastega ja piirkonna tänaste elanikega. «Tšornobõli katastroof oli sündmus, mis puudutas miljoneid elusid. Televisiooni eesmärk on samuti jutustada inimestele lugusid, mis neid ka puudutavad, ja Peeter on mahlakate reportaažide suurmeister,» kommenteeris Kanal 2 juht Jüri Pihel.

Tšornobõli erisaade «Peeter Võsa. Tšornobõli katastroofi pikk vari» on eetris pühapäeval, 25. aprillil kell 21.05. Auhinnatud minisari «Tšornobõl» alustab Kanal 2s juba esmaspäeval. 26. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles