Prints Philip suri 99-aastaselt

Elu24
Copy
Prints Philip 2019. aastal.
Prints Philip 2019. aastal. Foto: STEVE PARSONS/AFP/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip suri 99-aastaselt, teatas Buckinghami palee.

Kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip suri 99-aastaselt, vahendab BBC.

Prints abiellus printsess Elizabethiga 1947. aastal, viis aastat enne kuningannaks saamist, ja oli Briti ajaloo kõige kauem tegutsenud kuninglik konsort.

Pikalt koos olnud paar sai neli last ning neil kaheksa lapselast ja 10 lapselapselast.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Phillip. 
Kuninganna Elizabeth II ja prints Phillip. Foto: George Rogers/SIPA/Scanpix

Alles hiljuti oli prints Philip oma tervise tõttu haiglas. Buckinghami palee teatas 17. veebruaril, et eakas prints viidi eelmisel õhtul Londonis asuvasse kuningas Edward VII haiglasse, kuna ta kurtis kehva enesetunnet. Prints olevat läinud autost haiglasse omal jalal ning palee kinnitas, et see on vaid ettevaatusabinõu, mitte hädaolukord.

Märtsi alguses tehti Philipile teises haiglas edukalt südameoperatsioon ning hiljem viidi ta kuningas Edward VII haiglasse tagasi. Kuu aega haiglas viibinud prints Philip sai tagasi koju 16. märtsil. 

Tervisehädad kimbutasid Philipit viimase kümne aasta jooksul korduvalt. 2011. aasta detsembris sattus ta haiglasse südame pärgarteri ummistusega ning 2012. aasta juunis raviti haiglas eaka printsi põiepõletikku, mistõttu pidi ta abikaasa juubelipidustustelt kõrvale jääma. Aasta hiljem käis ta kõhuoperatsioonil.

2014. aastal hakkas Philip kasutama kõrvaaparaati ning kolm aastat hiljem jäi ta pensionile. Philip oli koos kuningannaga koroonapandeemia ajal Windsori lossis ja oli koroonaviiruse vastu vaktsineeritud.

Oma 100. sünnipäeva oleks Philip tähistanud juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles