OI-OI Häkkerite ohvriks langenud Koit Toome kontol valitses korralik kaos

Elu24
Copy
Koit Toome
Koit Toome Foto: EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Eesti laulja Koit Toome langes häkkerite ohvriks ning üle võeti nii tema töömeili kui ka Facebooki konto. Nende tagasisaamiseks kulus mehel kaks kuud.

«Mõnes mõttes uskumatu, et kui tavaelus juhtub mingi jama, siis helistad politseisse ja keegi kaitseb sind ja su õigusi, aga internet on huvitav koht, sest kui tehakse kriminaalne asi või midagi juhtub, siis polegi kuhugi pöörduda,» rääkis saates «R2 Pulss» Toome, kelle kontod vahetult enne Eesti Laulu kaaperdati.

Toome sõnul tal lausa vedas, et praegu on koroonaaeg ja tööd vähe. «Kui kaks kuud ei saa töömeili lugeda, on päris õudne. Väga palju kasutan ka Facebooki vestlust tööasjadeks,» nentis muusik.

Toome üllatuseks polnud kontode tagasisaamine nii lihtne, kui ta oli arvanud. «Arvasin, et paned mingi linnukese, saadad kirja ja saad korda selle, aga tuli välja, et see on tunduvalt keerulisem, kui alguses arvasin,» rääkis laulja, kes sai kontod lõpuks tagasi tänu headele tuttavatele, tutvustele ja IT-inimestele.

Häkkerid kustutasid Koit Toome Facebooki lehelt kümne aasta jagu asju, mida ta nüüd taastada üritab. Lisaks oli ära blokitud mitu mehe sõpra.

Artikkel refereeritud Menust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles