Norrakas üritas vältida koroonakarantiini Norrasse suusatamisega, kuid...

Inna-Katrin Hein
Copy
Suusataja. Pilt on illustreeriv
Suusataja. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Kuidas pääseda Rootsist Norrasse nii, et ei peaks olema hotellis karantiinis?

50-aastane norralane arvas, et leidis lihtsa lahenduse – tuleb suusatada üle piiri. Mees tahtis võtta kodumaalt Norrast dokumente ja minna tagasi Rootsi, kus tal on pooleli ehitusprojekt, kirjutab afp.com.

Kui ta oleks sõitnud autoga Rootsist Norrasse, oleks ta pidanud näitama ette koroonatesti negatiivse tulemuse ja jääma hotelli karantiini.

Norra on pannud Rootsi väga koroonaohtlikke ehk punaste riikide nimekirja. Rootsit külastavad norrakad peavad olema Norrasse tagasi tulles kümme päeva karantiinis.

Mehe eesmärk oli eirata karantiinireegleid ja suusatada üle Sylani tundru Rootsist Norrasse.

Mehel oli 3. aprillil seljataga 25 suusakilomeetrit, kui ilm läks väga halvaks, tekkis tugev tuul ja tuisk. Hädas suusataja päästis kohalik põhjapõdrakasvataja, kes andis ta üle kahele järvel kalastanud mehele. Need hoolitsesid alajahtunud suusataja eest kuni päästjate saabumiseni.

Norra vabatahtlike päästeteenistuse Norsk Folkehjelp esindaja Trond Helge Ronning sõnas meediale, et suusataja oli läbimärg ja ta oli alajahtunud. Ronning lisas, et mees ei kahetsenud oma tegu.

Päästjad andsid mehest politseile teada ja politseinikud eskortisid ta karantiinihotelli pärast seda, kui mees oli saanud esmaabi.

Politseioperatsioonide juht Wenche Johnsen sõnas, et meest süüdistatakse karantiinireeglite rikkumises ning ta peab maksma kinni päästeoperatsiooni kulud.

Johnseni sõnul ei mõelnud mees oma suusatamisplaani läbi ega tutvunud enne sõitu ilmoludega. Ta peab sellist salasuusatamist rumaluseks.

«Kui midagi sellist tehakse karantiinihotelli vältimiseks, siis tõenäoliselt ei ole analüüsivõimet. Ta saab 10 punkti sõitma mineku eest, kuid ülejäänu eest 0,» sõnas Johnsen Norra meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles