PILTUUDIS ⟩ Eesti politsei näitab, milline on ühe «tööle» suunduva murdvarga koti sisu

Elu24
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lääne-Harju politseijaoskond postitas sotsiaalmeediasse pildi, kust vaatab vastu hulk tööriistu ja üks seljakott. Nagu juba aimata võite, ei kuulu see mõnele ehitusmehele, vaid hoopis parasjagu «tööle» suunduvale murdvargale.

Politsei postituse eesmärk on inimestele näidata, milliste vahenditega kurikaelad meie vara endale napsavad ja kui lihtne see kipub sageli olema. Olgugi et nende omanik ei osanud alloleval pildil nähtavate tööriistade päritolu ega otstarvet politseile selgitada, siis rääkis tema valduses olnud automakk nii mõndagi.

«Juuresolevalt pildilt võib näha, et kergemad jalgratta-, ukse- ja tabalukud valmistavad hästi varustatud vargale kõigest väga ajutist peavalu,» kirjutab politsei postituse juures. Sellegipoolest lisatakse, et ei ole mõtet võõrast omandit himustava tegelase elu veelgi lihtsamaks teha, hoides jalgratast tänaval või trepikojas ning jättes uksed-aknad lukustamata.

Mida keerulisem on «saagile» ligi pääseda, seda tõenäolisemalt satub politsei sõnul keegi toimuvale peale või varas loobub kergema tulu nimel pingutusest.

«Enda vara kaitseks mõeldud lahendused tasub näitena toodud tööriistakomplekti põhjal küll läbi mõelda. Trepikodades, hoovides ja sõidukite ümber luusivatest tegelastest ning maapiirkondades ebatavalistel kellaaegadel ringiliikuvatest sõidukitest palume aga teavitada politseid lühinumbril 112,» paneb politsei inimestele südamele.

Öös on asju. Mõnikord peituvad need pimeduse varjus „tööle“ suunduja seljakotis, mille omanik tööriistade päritolu ega...

Posted by Lääne-Harju politseijaoskond on Monday, April 5, 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles