SUUR EHMATUS ⟩ Tähelepanematu juht sõitis liinibussile sisse otse reisija selja taga

Elu24
Copy
Kannatada said nii buss kui maastur, reisijad pääsesid ehmatusega.
Kannatada said nii buss kui maastur, reisijad pääsesid ehmatusega. Foto: Kuvatõmmis

Liiklejate Facebooki kogukonnas EZ-Dunõ jagati taas üht juhtumit Tallinna liikluskaosest. Sel korral said kokku maasturi esiots ja peatuva liinibussi uks.

Järvevana teel sattus linnaliinibuss liiklusõnnetusse. Kui ühissõiduk suundus peatusse, ei märganud seda kahjuks Veerennist välja keeranud maastur. Tulemusena olid katki nii buss kui ka auto.

«Sõitis küljelt sisse,» kirjutas postitaja. «Otse mu selja taga. Kolakas, tõuge ja kõik,» kirjeldas ta ehmatavat momenti. Jagatud videotes on näha, et Toyota Land Cruiseri esinurk sai korralikult viga. Bussil purunes aga keskmiste uste klaas.

Isehakanud liiklusspetsialistide sõnul on bussidel kombeks peatusse väga hoogsalt saabuda. Vahel tehakse seda suunatuleta ja avatakse uksi juba varem. Tähelepanelikumad märkisid aga, et Veerennist väljujale kehtib peatumise märk, mida maastur ei järginud.

Postituse all võttis sõna ka Irina Fjodorova, kes oli enda sõnul õnnetusse sattunud bussi roolis. «Ma nägin ilusti, kuidas Toyota aeglustas, et lamavast politseinikust üle saada,» kirjeldas ta. «Kuid tal oli koormaga käru, mille peale ta tähelepanu oli suunatud, ja jätkas liikumist.»

Juhi sõnul nägi ta toimuvat küljepeeglist, kuid ei osanud maasturi vale manöövrit ennustada, et õnnetust ära hoida. Maasturijuhi suhtes ta väga kriitiline siiski pole. Fjodorova avaldas aga heameelt, et reisijatest keegi viga ei saanud, ning manitses ettevaatlikumale liiklemisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles