VIDEO ⟩ Hull temp: tsiklimees tõukas konkurenti, spidomeeter näitas 200 km/h

Elu24
Copy
Suzuki sõitja Joan Mir (paremal) Doha moto GP-etapil.
Suzuki sõitja Joan Mir (paremal) Doha moto GP-etapil. Foto: KARIM JAAFAR/AFP/Scanpix

Pühapäeval Dohas toimunud Moto GP etapil sai näha hirmuäratavat olukorda, kui Jack Miller tõukas rajal Joan Miri. Tsiklite spidomeetrid näitasid sel hetkel ligi 200-kilomeetrist tunnikiirust.

Miri arvates lükkas Miller teda tahtlikult.

«Me oleksime mõlemad peaaegu kukkunud. See oli väga ohtlik manööver. Minu arvates oli see tahtlik. Jack ei näidanud mingit austust,» sõnas hispaanlane Autosportile.

Vaata olukorda siit:

Mehed põrkasid esimest korda kokku juba 13. ringi kümnendas kurvis, kui Mir Millerist möödus.

«See oli ainus koht, kus möödasõit üldse võimalik. Tegin seda õiges kohas, kuid Jack otsustas oma sõidutrajektoorist kinni pidada. Liigutasin vabanduse märgiks jalga,» selgitas Mir. 

Järgmine kontakt toimus sirgel. Mir sõitis kurvi pikaks ning üritas tagasi rajale saada, kuid austraallane ei teinud konkurendile ruumi.

«Kui tagasi rajale sain, siis Jack nägi mind. Sõitsin vastu äärekivisid, ta tuli minu kõrvale ja nii meie kontakt sündis,» eitas Mir pahatahtlikkust.

Kohtunike meelest oli see võistlussituatsioon ning karistusi sõitjatele ei määratud.

Hispaanlase arvates peaks aga Millerit karistama, kuna ta on veendunud, et Austraalia tsiklimees tekitas ohtliku olukorra tahtlikult.

«Minu meelest oli see võistlusolukord. Enne seda puutus ta minu ratast vähemalt kolmel korral. Mingitest karistustest rääkida ei tohiks,» arvas Miller.

Mir tuli sõidus kuuendaks, Miller üheksandaks. Võitis prantslane Johann Zarco. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles