Skandaali sattunud Teet Margna lajatab kriitikutele: kedagi varguses ja vandalismis süüdistades... (1)

Elu24
Copy
Teet Margna
Teet Margna Foto: Madis Sinivee

Arhitektuuriajaloolane Carl-Dag Lige tegi eile sotsiaalmeediasse postituse, milles märkis, et Kadriorus asuva kinnistu ärimehest omanik on muinsuskaitsealuse suvila restaureerimise käigus hävitanud Kadrioru pargi 18. sajandi veejuhtme säilinud osad. Kinnistu omanik, telestaar Teet Margna, võttis talle tehtud etteheidete kohta sõna ja andis kriitikutele ühe ausa, kuid üsna terava soovituse.

Arhitektuuriajaloolane Carl-Dag Lige kirjutas Facebookis, et käis sõbraga vana Kadrioru veejuhtme ehk Peetri kanali jälgi ajamas. See on Tallinnat läbiva paeklindi ülaservale uuristatud kanal, mis varustas Ülemiste järve veega kogu barokse Kadrioru pargi kanalite süsteemi. 

«Kanal kulges niisiis vahetult vanade suvilakinnistute taga. Veidi alla saja meetri jagu on kanalit säilinud tänaseni. Või õigemini oli veel paar aastat tagasi. Uljas ärimees, keda siin nimetada ei soovi, võttis mõne aasta eest ette muinsuskaitsealuse Mäekalda 9 suvila ja selle abihoone restaureerimise, mille käigus muudeti kapitaalselt kogu väikese kinnistu maastikuarhitektuuri – romantilisest poollooduslikust oaasist sai üledisainitud ja kunstlikult mõjuv keskkond,» avaldas ta arvamust. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles