VIDEO ⟩ 10-aastase tennisetalendi ulmelised sooritused panevad inimesed ahhetama

Elu24
Copy
Noor tennisetalent Teodor Davidov.
Noor tennisetalent Teodor Davidov. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Noorest tennisepoisist leviv video on pannud inimesed õhku ahmima. Alles 10-aastane Teodor Davidov mängis edukalt Californias San Diego ülestõusmispühade turniiril, mis on mõeldud kuni 12-aastastele. Kuid selles pole asja iva.  

Paljulubav talent ei kasuta mängides tagakäehoiet, vaid vahetab reketit käest kätte ning põmmutab palle mõlemalt poolt eeskäelöögiga. Löögid on kümneaastase poisi kohta hämmastavalt tugevad. 

Videolt näeb, et kuigi et poiss vahetab reketit käest kätte, pole tal palli tabamisega raskusi ning kiire ei hakka. 10-aastane mängija on mõlemakäeline ning kumbki käsi ei ole teisest tugevam.

Kommentaatorid on hämmingus ning kiidavad Davidovi tehnikat. Endine tenniseproff Paul McNamee arvab, et Davidovist saab tulevikus tennise suurnimi.

«Olen alati arvanud, et see on tennise arengus järgmine samm. Et mängijad oleksid võimelised lööma mõlema käega tugevat eeskäelööki. Kujutage ette, kui Rafael Nadal suudaks mõlema käega eeskätt lüüa... See oleks liiga hea,» muigas McNamee.

«Tal on kaks eeskäelööki ja mõlemad on väga head ning ta pole veel 12-aastanegi,» imestas tenniseajakirjanik Blair Henley.

Ülestõusmispühade turniir on üks tähtsamaid noorte tennisistide jõuproove USAs. Davidov jõudis 10-aastasena endast kaks aastat vanemate seas veerandfinaali.

Reketi vahetamine käest kätte oli poisi isa mõte. 

«Isa tahtis, et mängiksin mõlema käega. Tema arvates olen võimeline hästi lööma mõlema käega. Sellest sai kõik alguse. Esimesel aastal kaotasin palju ja tahtsin juba loobuda. Kuid jätkasin ja nüüd oleme siin,» rääkis Davidov, kes peab Nadali enda eeskujuks.

«Tahan saada profiks. Pean tegema tööd, tööd ja veel kord tööd. Ei tahagi olla kohe alguses favoriit. Treening on on praegu tähtsam.»

On väga harv, et tennisemängija valitseb mõlema käe lööke sama hästi. Davidov pole siiski esimene mõlemakäeline mängija.

Prantsusmaa lahtiste paarismänguturniiri võitnud Luke Jensen servis nii parema kui ka vasaku käega. Kui esimene palling ei õnnestunud, vahetas ameeriklane kätt. Ta suutis ka servida mõlema käega, andes pallile sisse üle 200-kilomeetrise tunnikiiruse.

Ka endine esisaja sees olnud mängija, venelanna Jevgenia Kulikovskaja oli teadupärast mõlemakäeline. Kuid naise enda sõnul oli tema parem käsi siiski nõrgem kui vasak ning ta tundis ennast väljakul kohati kui tsirkuseartist.

Mõne spetsialisti meelest ei sobi reketi vahetamine käest kätte tänapäeva kiiretempoliste mängudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles