ANNA HOOGU ⟩ Folkmuusik Jalmar Vabarna hakkab täide viima oma suurt unistust

Getter Trumsi
, Reporter-toimetaja
Copy
Folkmuusik Jalmar Vabarna.
Folkmuusik Jalmar Vabarna. Foto: Elmo Riig

Folkmuusik Jalmar Vabarna ostis kaheksa aastat tagasi Setomaale talu, mille hoovis asuvast küünist sai kontserdipaik nimega Treski Küün. Nüüd hakkab Jalmar seal täide viima oma suurt unistust: ehitama Treski Küüni välilava. 

Isiklikul Facebooki lehel jagatud postituses avaldab folkmuusik Jalmar Vabarna, et hakkab peagi oma taluhoovis välilava ehitama. Sinna on suvehooajaks planeeritud ka hulga kontsertõhtuid, mis muudavad loodetavasti melomaanide suvekuud meeleolukamaks.

Välilava ehitamiseks vajab aga muusik abi heasüdamlikelt inimestelt, kes on nõus Jalmari kodukandi kultuuriellu panustama.

«Vajan väga Teie toetust, et viia ellu üks hingega loodud megaprojekt! Sellest saab kindlasti minu elu suurim panus kodukandi kultuuriellu ning loob kahtlemata kustumatuid elamusi vähemalt järgmised 15 aastat!» teatab Jalmar Facebookis.

«See mõte, et Treski Küüni kõrvale võiks kerkida välilava, on mul algusest peale kuklas olnud, aga kogu aeg tundus, et veel on vara,» tõdeb Jalmar ja lisab: «Pärast 2019. aasta suvehooaega sain aru, et nüüd jääb küün väikseks ja on aeg kas uksed kinni panna või edasi areneda!»

Muusiku sõnul kinkis viirus vajaliku aja, et luua kogu taristu, mida on suuremate kontsertide jaoks vaja. «Täna oleme lõpusirgel ja varsti võib ehitus pihta hakata,» teatas Jalmar sotsiaalmeedias.

Toetajaid otsib ta Hooandja vahendusel. Sinna on üles laaditud ka videoklipp, kus Jalmar räägib suurest unistusest lähemalt ja täpsustab, milline vägev suvehooaeg on sel aastal Treski Küüni plaanitud.

Treski Küün 2018. aasta kontsertõhtul, kus peaesinejana astus üles Karl-Erik Taukar.
Treski Küün 2018. aasta kontsertõhtul, kus peaesinejana astus üles Karl-Erik Taukar. Foto: Arvo Meeks

«Kaheksa aastat tagasi ostsin ma endale talu. Talumeest minust aga ei saanud, veel, aga see-eest sai minu talust kontserdipaik – Treski Küün! Olen aus, eks selle talu ju selle küüni pärast ostsingi,» tunnistab folkmuusik kohe video alguses.

Videos räägib Jalmar ka sellest, kuidas Treski Küün sündis. «Et Küün saaks ikka korralik, tegime kõvasti talguid, mul käis abis rohkem kui sada sõpra! Tänaseks on Treski Küünis toimunud 44 kontserti ning 23 teatrietendust. Siin sündivat suvist ja kultuuririkast meeleolu on saanud siin nautida tuhanded inimesed.»

«Möödunudsuvine hooaeg jäi meil aga vahele, ja kusjuures mitte selle viiruse pärast, vaid hoopis sellepärast, et me hakkasime ellu viima oma suurt unistust, milleks on Treski Küüni välilava loomine!» tunnistab folkmuusik.

Unistuse täideviimiseks palub muusik Hooandja vahendusel toetust. «Aita meil luua Eesti ägedaim suvelava, just siia, Setomaale Treski külla! Lava, mis on mõeldud ägedate kontsertide andmiseks ja nende kogemiseks!»

Posted by TRESKI KÜÜN on Sunday, 4 April 2021

Jalmari sõnul algab välilava ehitus mais ja suur avapidu peaks toimuma 10. juulil. Avapeol astub lavale legendaarne Ivo Linna koos Supernovaga. «Suve jooksul toimub mitmeid suuri kontsertõhtuid ning kontserte annavad Miljardid, Trad.Attack!, Smilers, Nedsaja Küla Bänd, Ewert & The Two Dragons, Zetod jt.»

2021. aasta suvehooajaks on kavandatud kokku seitse kontsertõhtut. «Tulevikus on Treski suvehooaegadel plaanis pakkuda lisaks kontsertõhtutele ka erinevaid festivale ning kindlasti jõuab küüni ka mõni suvine teatrietendus.»

Hooandja toetus läheb materjali soetamiseks ja igale panustajale on vastutasu. Näiteks, kümne euro eest saad oma nime Treski Küüni kodulehele, kuid tuhande euro eest annab Jalmar sulle soolokontserti ning kaks pääset vabalt valitud Treski kontserdile. Rohkem teavet suveks valmiva välilava ja toetuse eest saadava vastutasu kohta leiad SIIT.

«Kõik, kes hoogu annavad, loovad ajalugu ning aitavad kultuuril jõuda ka Maarjamaa äärealadele! Omalt poolt luban, et kultuuri, kunsti ja pidu juhtub siin veel palju aastaid ning Teil kõigil on võimalus seda kogeda, nii küünis sees, kui väljas suure lava ees!» lisas Jalmar lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles