Kolmekordne maailmameister rabab mitmel ametipostil, et olümpiaks raha kokku saada

Elu24
Copy
Briti lühirajauisutamise supertäht Elise Christie
Briti lühirajauisutamise supertäht Elise Christie Foto: SCANPIX/Elu24 kollaaž

Lühirajauisutaja Elise Christie valmistub 2022. aasta Pekingi olümpiamängudeks. Ala kolmekordne maailmameister peab selleks aga vaeva nägema ka väljaspool jäähalli ja jõusaali.

Inglanna rabab olümpia nimel päris mitmel rindel. Ta töötab oma raamatu kallal, mis peatselt trükki läheb, alustas tööd politsei ridades, annab trenne eratreenerina ning kihutab ringi pitsarestorani kullerina.

«Üllatav, aga mulle meeldib pitsafirmas töötada. Olen tõeliselt õnnistatud, et saan kaasa lüüa nii vahvas meeskonnas. Olen leidnud uue pere,» kirjutas 30-aastane Christie Instagramis.

Christie on kuller Pizza Hutis.

Ta on kolmekordne maailmameister, kümnekordne Euroopa meister ja tal on auhinnakapis kokku koguni 30 medalit suurvõistlustelt!

Elise Christie 2019. aastal Briti spordiauhindade galal.
Elise Christie 2019. aastal Briti spordiauhindade galal. Foto: Can Nguyen/Capital Pictures/CAN/Capital Pictures/Scanpix

2018. aastal otsustas Briti olümpiakomitee vähendada just talialade jaoks eraldatud raha ning ka kiiruisutamise ja lühirajauisutamise toetus lõpetati. Christiele tehti tänu tema varasemale edukusele tagasihoidlik erand.

«Olen väga pettunud meie ala pärast. Meil on imeline meeskond, millel on harukordsed saavutused,» rääkis Christie toona.

Olümpiamängudel on Christiet saatnud vaid ebaõnn. 2014. aastal Sotšis ta diskvalifitseeriti, neli aastat hiljem Pyeongchangis vigastas ta poolfinaalis hüppeliigest.

2018. aasta Pyeongchangi olümpia naiste 1500 meetri distantsi poolfinaal. Elise Christie jaoks on sõit läbi...
2018. aasta Pyeongchangi olümpia naiste 1500 meetri distantsi poolfinaal. Elise Christie jaoks on sõit läbi... Foto: DAMIR SAGOLJ/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles