Noortebänd Joseph Inch loodab üllitada EP

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Inch.
Joseph Inch. Foto: Geirit Jansen

Äsja oma esimese video avaldanud Pärnu noortepunt Joseph Inch tahab endale konkurssidel nime teha ja jõuda aasta lõpuks EP avaldamiseni.

Bändi kitarristi Martin Kala teatel pakuti Joseph Inchile eelmise aasta sügisel võimalust teha režissöör Andres Selgoja käe all muusikavideo. Sellest haarasid noormehed kohe kinni. Video lindistati detsembris oma esimesele singlile "As Sleep Becomes Addictive".

Kuigi ansambel on andnud Pärnu kandis ligi paarkümmend kontserti, on noored muusikud laiemale publikule veel tundmatud.

"Joseph Inch sai alguse juba 2007. aastal, kui kolm sellal veel põhikoolis õppinud klassivenda otsustas muusikat tegema hakata," meenutas Kala. "Et üldine olukord Pärnus noori bände soosis, hakkasime jahimeeste seltsi majas proove tegema. Kuigi bändiliikmetel polnud mingeid bändiloomise kogemusi ja me polnud isegi instrumente käes hoidnud, otsustasime lihtsamaid lemmiklugusid kaverdada."

Noormehed kaverdasid esialgu Nirvanat ja Placebot. Kui juba "Good Charlotte'ist" "Bullet For My Valentine'ini" jõuti, otsustati kollektiivi teine kitarrist kaasata.

Pool aastat eksisteeris Joseph Inch Kala sõnade järgi neljaliikmelisena, kuid seda ei olnud kauaks, sest konfliktide tõttu lahkus bändist teine kitarrist.
"Edasi keskendusime omaloomingule," märkis nooruk.

"Esimene avalik esinemine toimus Pärnu noortebändikultuuris juba legendaarse staatuse saanud Mai Rockiklubis, kus teenisime publiku lemmiku tiitli."

Möödunud kevadel leidis Joseph Inch uue kitarristi.
Sealtmaalt on noormehed ainult omaloomingut mänginud.

"Et uus liige oli varem viljelnud peamiselt metal´it ja ülejäänud bänd poppunki, oli alguse üllitiste stiil väga seinast seina," nentis Kala. "Pärast mõningast koostegutsemist muusikastiil ühtlustus, kuid on siiani vastavalt loo autorile küllalt varieeruv."

2008. aasta sügisel liitus bändiga veel üks liige, kelle osaks on elektroonika, mis peaks muutma bändi helipildi senisest veel huvitavamaks.

Kala arvas, et Joseph Inchi muusikastiili võiks liigitada nii post-hardcore, alternatiivi või metal-core alla.

Bändi järgmine siht on osaleda edukalt noortebändide konkurssidel ja lindistada uued singlid. Suvel loodavad noormehed filmida oma järgmise muusikavideo ja kui kõik hästi läheb, loodab bänd selle aasta lõpus välja anda oma EP.

Joseph Inch
Joosep Ints - vokaal, basskitarr
Martin Kala - soolokitarr
Sander Randorg - rütmikitarr, taustavokaal
Rauno Sgirka - trummid
Veljo Lasn - klahvpillid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles