VIDEO ⟩ See pole aprillinali: Triin Lellep andis välja räpisingli

Elu24
Copy
Triin Lellep ja USA räppar Juda Jay andsid välja räppooperi stiilis singli «Empathy».
Triin Lellep ja USA räppar Juda Jay andsid välja räppooperi stiilis singli «Empathy». Foto: Asko-Rome Altsoo

Mitmel rindel tegus Triin Lellep tõmbas varrukast välja järjekordse üllatuse. Ooperilaulja on uue laulu jaoks kampa võtnud USA räppari Juda Jay, kellega sündis kaht stiili kombineeriv singel «Empathy».

Mõte ooperit ja räppi miksida tuli Juda Jay'l: «Ma armusin klassikalisse muusikasse, kui nägin Disney joonisfilmi «Fantaasia». Samuti käisin lapsena palju ooperis. Kui Triinuga kohtusin, tekkiski idee ammune unistus ühendada enda muusikaga.»

Koostöö oli uudne mõlemale osapoolele. «Ma tõesti üllatusin, kui mõistsin, et räpp polegi nii teine maailm, kui ma algselt olin arvanud. Ka seal on noodid, rütm, areng, emotsioon,» ütles Lellep.

Triin Lellep ja USA räppar Juda Jay andsid välja räppooperi stiilis singli «Empathy».
Triin Lellep ja USA räppar Juda Jay andsid välja räppooperi stiilis singli «Empathy». Foto: Asko-Rome Altsoo

Laulus vastanduvad kaks vaatenurka: ühelt poolt ühiskonna pessimistlik hoiak, teisalt empaatiline ja positiivne maailmapilt.

«Ma ei oleks arvanud, et see laul minu elus nii suureks õpetajaks saab,» ütles Lellep. «Kuigi ise kehastan laulus seda ingellikku positiivset poolt, olen viimasel ajal ka mina teelahkmel, kas minna kaasa kritiseerimise ja hukkamõistmisega või säilitada empaatia ja jääda positiivseks. «Empathy» on hea meeldetuletus,» selgitas ta.

Lellepi ja Juda Jay ühise singli on produtseerinud prantsuse DJ ja produtsent Alex Just Kill. Video autor on eestlane Asko-Rome Altsoo.

Video filmimisel artistid ei kohtunudki. «Video lahendus on inspireeritud koroonapiirangutest: kuidas viia inimesi virtuaalselt kokku ilma ühes ruumis viibimata,» selgitas Altsoo, kuidas video sündis. «Asjaolusid arvestades õnnestus see meil suurepäraselt!» lisas ta.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles