KARMID KAADRID Moskva servas puhkes lahing eriüksuste ja relvahullu vahel, kes leidis lõpu põlevas majas (3)

Elu24
Copy
Bardanov lõpetas elu leegitsevas majas.
Bardanov lõpetas elu leegitsevas majas. Foto: twitter.com

Moskva all rikkurite külas käis eile täiemõõduline sõjategevus. Nimelt võitles ebaseaduslike relvade hoidmises kahtlustatud fanaatik eriüksuste vastu, lastes käiku kümneid granaate, automaatrelvi ja muud.

Uskumatult eskaleerunud konflikt algas juba mõne päeva eest, kui Vladimir Bardanov võttis tema relvaarsenali kontrollima tulnud ametnikud vastu kahe granaadi ja automaaditulega. Seejärel barrikadeeris mees kogu perega majja. Nii toodi kohale ka eriüksus, et maja vallutada.

Kui eriüksus eile soomusautodega majale lähenes, ei tulnud 61-aastasele relvafanaatikule aga pähegi alla anda. Vastupidi, mees vallandas keset rikkurite küla Veškit sõjategevuse. Enamiku perest lasi mees minema, kuid hoidis endaga majas kinni väimeest.

Maja vallutamisel osales neli rühma, vahendas militaarekspert Robert Lee. Siseministeeriumi eriüksus Grom, politsei OMONi eriüksus Zubr ja rahvuskaardi eriüksused Rys ja Bulat. Sellest hoolimata sattusid nad mitmel korral nii raju tule alla, et pidid taanduma.

Bardanov pani vallutavale «armeele» vastu oma arvuka relvaarsenaliga, kus oli nii jahi- kui ka automaatrelvi. Samuti saatis mees vallutavate üksuste pihta väidetavalt 20 granaati. Tundidepikkuse lahingutegevuse käigus sai viga ka üks eriüksuslane.

Karmid võtted

Lahing venis ka õhtupimedusse, kestes kuni üheksa tundi. Selleks ajaks oli maja ka leekides. Allikate järgi süütas Bardanov oma arsenali põlema, et see võimude kätte ei langeks. Samas oli meediasse jõudnud videotest näha, et taandumiste järel hakkasid erüksused maja GM-94 granaadiheitjatest laskma.

Hiljem selguski, et Bardanov põles majja sisse. Mis sai sinna jäänud väimehest, pole täpsustatud. Söestunud maja ja relvi vaadati läbi veel tänagi, et teha kindlaks võimalikku lõhkemata ja ohtlikku moona.

Bardanov ise oli meedia teatel aga kirev ärimees, kellele kuulub nii autohooldus kui ka kunagine turvafirma. Spekuleeritakse, et viimasest võibki relvaarsenal pärineda. Samas oli ta ka jahindushuviline ning tal oli väike eraloomaaed, kus peetakse tiigreid, karusid ja ilvest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles