APRILLINALI? ⟩ Volkswageni Ameerika haru vahetas nime

Elu24
Copy
Volkswageni logo
Volkswageni logo Foto: SCANPIX

Saksamaa autotootja Volkswagen teatas täna, et annab oma Ameerika tootmisharule uue nime, mis on küll ütlemisi sarnane vanale, kuid samal ajal ka võrdlemisi harjumatu. Uue nime taga peitub aga igati loogiline selgitus.

Esmaspäeval läksid liikvele kuuldused, et Volkswagen muudab Ameerika Ühendriikides oma nime. Täna kinnitas autotootja, et Ameerika Volkswagenist saab uue nimega Ameerika Voltswagen, kirjutab Motor Authority.

Paratamatult tahaks arvata, et tegu on aprillinaljaga, kuid hetkel on Volkswagen siiski kinnitanud, et nime tõesti muudetakse. Lisaks nimele on plaanis autotootjal värskendada ka kaubamärgiga kaasas käivaid juhiseid ja ajakohast veebisaiti.

Volkswagen USA haru turundusjuht Kimberley Gardiner teatas oma avalduses, et kaubamärgi üleminek leiab aset lähikuudel. Nimevahetus tuli USA-s päevakorda, sest lähitulevikus plaanib autotootja üle minna täielikult elektriautodele. Ka uus nimi vihjab elektrivoldile.

Ikooniline VW logo ei kao kuhugi, kuid tulevikus kasutatakse tumesinist disaini ainult sisepõlemismootoriga mudelite puhul. Uutel elektrisõidukitel on nende eristamiseks logol ka helesinine kuma.

Vaata Volkswagen ID.4 elektriautosid!

Volkswagen ID.4
Volkswagen ID.4 Foto: FOCKE STRANGMANN/EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles