Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Karl Killing
Karl Killing Foto: Remo Tõnismäe

Toome teieni 12. nädala muusikauudised. Kollektiiv Púr Múdd andis välja kaks aastat sahtlis seisnud loo, Karl Killing sõlmis uue plaadilepingu, Laural ilmus singel koos muusikavideoga, ansambel Ewert And The Two Dragons avaldavad aprillis kontsertalbumi! Ja palju muud! 

Karl Killing sõlmis uue plaadilepingu

Tänavu edukalt Eesti Laulul osalenud noor talent Karl Killing sõlmis lepingu maineka plaadifirmaga Warner Music Baltics. 19-aastase laulja, laulukirjutaja ja produtsendi karjäär muusikas sai hoo sisse koosseisuga Beyond Beyond. Kuigi bänd enam ei tegutse, on Killing aktiivselt tegelenud muusikaga, produtseerides ja kirjutades lugusid mitmetele tuntud Eesti artistidele nagu näiteks 5Miinust, villemdrillem, Pluuto. Karl veedab igapäevaselt palju aega stuudios, kus sünnivad nii uued projektid teiste artistide ja laulukirjutajatega kui ka väga palju uusi ideid oma sooloprojekti jaoks Muusiku visioon artistina on luua midagi uut – midagi sellist, mida varem tehtud pole, aga millele suudaksid inimesed kiirelt kõrva peale panna.
 

Púr Múdd andis välja kaks aastat sahtlis seisnud loo

Púr Múdd on võrreldes viimaste lugudega tuure veidi maha võtnud, kuid üllatab tänavu uue singliga «Fly High», mis on valminud koostöös Eneko Artolaga. Loo teeb eriliseks fakt, et see on lausa kaks aastat sahtlis seisnud ning näeb alles täna ilmavalgust. Bändi liige Joonatan Siiman kommenteeris, et algselt oli tegemist ühe esimese looga mis nad koos Oliveriga kirjutasid, pikalt otsisid sellele õiget väljundit ja kohta. Kui Kadiah laulule enda hääle andis, läks veel paar aastat mööda, kuniks kampa lõi ka prantsuse produtsent Eneko Artola, kes andis just puuduolevad viimased detailid sellele loole. «Fly High» jumalikult mõnus meloodia lennutab kuulaja viivuks taevastesse kõrgustesse! Lugu tuli välja Hollandi plaadifirma Soave Recordsi alt ning on saadaval kõikides muusikaplatvormides.
 

Ilmunud on Silja Vipre värske singel «Ei tunne ma kevadet»

Laulja-laulukirjutada Silja Vipre on üle pika aja valmis saanud uue singliga, mis oma kurblikul moel jutustab elust just sellisena, nagu see praegu on. Sõltumata kõigest, mis meie ümber toimub, püütakse edasi minna ja elatakse pidevas teadmatuses. Hirm on asendunud harjumuse ja leppimisega. Jääb vaid loota, et tuleb taas hoopis harjuda vana normaalsusega. „Ei tunne ma kevadet“ on autori sõnul tegelikult esimene lugu käesoleval aastal ilmuvalt eestikeelselt albumilt. Kõik albumile tulevad lood on uued ja praeguseks on muusikul juba ka 10 lugu salvestatud.
 

Laura andis välja uue loo koos muusikavideoga

Sel nädalal ilmus Laura uus lugu «Don’t Die With The Music In You». Lugu on pärit Laura üheksandalt albumilt «9 elu» ning on järjekorras viies singel. Loo muusikavideo filmiti Lapimaa lummuses ning see on visuaalne epiloog Laura pool aastat kestnud teekonnale Soome Eurovisioni radadel. Laura jaoks on loo sõnum olulisim kui kunagi varem. Kui ta seda 2019. aastal koostöös Soome autoritega kirjutama asus oli selle lüürika sees peidus sõnum iseseisvumisest ja raskustest ülesaamisest. Tänaseks on need sõnad saavutanud täiesti teise tasandi ja mõõtme. Saabunud kevad on keerulisem, kui kunagi varem, kuid esimest korda paistab selle teekonna lõpus lootusekiir.
 

Ilmavalgust nägi Eesti esimene Torupillitehno lugu

Folktroonikabändi Oopus uus singel «Põhjala lahing» on kummardus tehnoviikingile ja Põhjala tehasele. Lugu loob silla kahe näiliselt täiesti erineva maailma vahel, folk ja reivikultuur. Tegemist on ainulaadse lähenemisega, mille sarnast pole seni Eesti muusikamaastikul veel kuuldud. Loo põhiliinid moodustuvad legendaarse kõlaga acidtechno žanris kasutatava süntesaatori ning eesti torupilli omavahelisest kahekõnest. Singel on kuulatav erinevatel muusikaplatvormidel.
 

Ansambel Ewert And The Two Dragons avaldavad kontsertalbumi

16. aprillil ilmub 17 looga kontsertalbum «Live at the Arena», mis on salvestatud täpselt viis aastat tagasi, 2016. aastal toimunud välja müüdud areenikontserdil Saku Suurhallis. Sel nädalal ilmus live-video loole «(In The End) There’s Only Love». Emotsiooniderohke video toob leevendust praegusesse kontsertidevaesesse aega. Draakonite areenikontserti külastas toona üle 6000 pealtvaataja ning see oli aasta üks edukamaid areenikontserte Eestis. Aprillis ilmuvalt plaadilt leiab lugusid kolmelt Draakonite stuudioalbumilt – «The Hills Behind The Hills», «Good Man Down» ja «Circles». Alates aprillist saab ette tellida ka suveks valmivat kontsertalbumi duubelvinüüli.
 

Aigar Vals avaldas kevadeootust täis muusikavideo «Konrad»

Muusikavideo «Konrad» on filmitud infrapunaspektris filmimiseks modifitseeritud kaameraga ning sobitub kevadeootuse aega, tekitades sooja ja helge meeleolu ning kontrastina viies ka rõhuvasse ja painavasse. Selles on 1990ndate esimese poole müstiliste telesarjade tunnetust ning on ühtlasi Aigar Valsi albumi “Imperaator” neljas videosingel. Tegemist on Valsi autorivideoga ja ta on olnud kõigi enda varasemate muusikavideote valmimise juures, tehes muuhulgas videosid ka teistele artistidele. Võttepaikadeks on autori maakodu ümbrus Põlvamaal Ahjal.
 

Ansambel Hunta kostitab «Rasvaga»

Punk’n’roll bänd Hunta sai valmis muusikavideo singlile «Rasv». Kireva ja hoogsa koomiksiloo lavastajad on fotograaf Viktor Koshkin ning Hunta laulja Cram. Muusika ja sõnade autor Cram kommenteerib, et laul räägib igivanast dilemmast: kas ja kuidas oma ihadele vastu panna. Lugu ei tasu ülearu tõsiselt võtta ja pigem tuleks end muretul rock’n’rollil kanda lasta. Ehkki lugu ei anna hinnangut, kas rasv on hea või halb, on näha, et bändi liikmete hulgas on teatav seisukoht siiski kujunenud – bassimees Toomas Pihel on kaheksa kuuga oma kehalt põletanud 13 kilo rasva.

Copy
Tagasi üles