TREILER Roald Johannsoni retked jätkuvad Eesti šamaanide piibusuitsu vines

Spekter
Copy
Roald Johannson
Roald Johannson Foto: Kanal 2

Juba homme kell 19.30 jõuab Kanal 2 ekraanile saatejuht Roald Johannsoni antropoloogilise reportaažide sarja «Roaldi retked Eestis» uus meeleolukas hooaeg. Kevadhooajal suitsetab Roald Johannson rahupiipu koos Eesti šamaanidega, kihutab driftiässadega, seikleb matkabussidega, käib koolis meesõpetajatega ning puistab tramme koos piletikontrolöridega. Need on vaid põgusad näited Roaldi toredatest ettevõtmistest ja kohtumistest sel hooajal.

 

Kui sügishooajal oli saate struktuur üles ehitatud muuhulgas ka trajektoorile, siis uus kevadhooaeg lähtub veelgi rohkem inimestest. «Sellist kitsendust sel kevadel enesele ei sea nagu sügisel. Jätkan oma vana antropoloogilise teledokumentalistika rada,» ütleb Johannson. «Inimene on minule ikka kõige huvitavam ja läbi selliste helgemate positiivsemate teemade jätkan inimlikku reportaažide sarja ka sel kevadel».

Roaldi retked said mõne hooaja eest alguse hoopis mujalt – tuues kaasmaalaste põnevaid lugusid meieni laiast ilmast. Praegune aeg on seadnud aga piirid ja reisida ei ole võimalik. «Süda tilgub siiamaani verd, et kuidagi jõuga on praegu see saade globaalsetest eestlastest pausile pandud,» sõnab Roald. Küll aga loodab ta, et lähitulevikus saab taas ka piiri taha, sest välismaal elavate ägedate eestlaste rivi on pikk. 

Sel kevadel seikleb Roald aga mööda Eestimaad tutvustades vaatajatele teiste teemade seas ka tänu koroonaajastule tõusnud matkapalaviku temaatikat. «Paljud inimesed on leidnud sellise rahuoaasi keset segaseid aegu meie imelist loodust avastades. Keset seda kaunist lumist loodust teen kaks üsna pikka matka. Ülikarm kuue seitsme tunnine matk Raplamaal rabas ja teise seltskonnaga Matsalu jäätunud merejääl suuskadega, kus ka parajasti tehakse suur jääkarusell. Otseselt koroonaajastust tingitud lood,» lisab Roald.

Teiste teemade seas jõuab Roaldi retked teha ka toreda sissevaate parkimiskontrolöride keerulisse ellu ja võtta fookusesse noored meesõpetajad, keda Eesti haridussüsteemis on väga pisike hulk. Üle Eesti külastab Roald erinevaid šamaane, kellega koos üritatakse manada tulevikupilt kui kaua see segane ja rahutu aeg veel kestab.

Roald Johannsonil on teletööd tehtud pea kakskümmend aastat. «Eks mul mingisugune radar peas on mis aitab mõista milline lugu ja inimene ja temaatika sobituks minu saatesse» ütleb telemees põhjuseks, kuidas leiab laia üldsust huvitavaid persoone ja teemasid iga nädal.

«Roaldi retked Eestis» uus hooaeg alustab Kanal 2s homme kell 19.30, kohe pärast uudistesaadet «Reporer+».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles