Eelmise aasta «Naabrist parema» võitjad tegid suure elumuutuse

Getter Adeele Tamm
Copy
Mari-Anne Essaja ja Eero Mikk koos poja Aleksandriga
Mari-Anne Essaja ja Eero Mikk koos poja Aleksandriga Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

2020. aastal võitsid saate «Naabrist parem» Mari-Anne Essaja ja Eero Mikk. Pärast esikoha saamist pidi paar aga siiski oma konteinermaja maha müüma. Nüüd on noored ostnud endale hoopiski korteri.

Paar on juba seitse aastat Tallinnast eemal elanud. Nüüd ostsid nad endale uue kodu justnimelt pealinna. «Me teeme nüüd oma uut projekti. Täpselt aasta tagasi majandasime konteineris, täna oma enda kodus, mille me saime sõna otseses mõttes osta tänu sellele, et teie meie poolt hääletasite.»

Noored on alustanud juba uue korteri remontimisega. Nad on pannud ka paljud vanast omanikus alles jäänud asjad Facebook Marketplace'i müüki. «Meie esimene eesmärk selle asemel, et kõik otse prügikasti visata, on see, et äkki on kellelgi nendest asjadest rohkem kasu kui meil. Seega me siin küürisime ja tegime pilti ning panime kõik Facebook Makretplace'i üles.»

Pere tegi novembris teatavaks, et peab saates võidetud konteinermaja maha müüma. «Kui hakkasime kõiki neid numbreid kokku lööma, mis maksab konteineri kohalevedu sinna, vundament, kanalisatsioon, puurkaev, biopuhasti, elekter, vesi. Siis saime aru, et see summa küündib 15 kuni 20 tuhandeni.»

Noored said aru, et maatüki ostule kuluks veel umbes sama palju raha. Nad soovisid ka pangalt laenu saada, kuid neil polnud kinnisvara, mida selle tagatiseks panna. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles