APPIHÜÜE Mures Lõuna-Eesti vanaema sõnul kasvatatakse ta lapselast justkui koera!

Elu24
Copy
Kuvatõmmis saatest. Mures vanaema Sirje.
Kuvatõmmis saatest. Mures vanaema Sirje. Foto: TV3/ "Märgatud Eestis"

Taavi Libe külastas saate «Märgatud Eestis» meeskonnaga Lõuna-Eesti vanavanemaid, kel oli hingel suur mure, mis vajas hädasti lahendust. Nende tütar kolis mehe juurde, kus kodused tingimused pidavat olema allapoole arvestust, ja ema sõnul kasvatavad nad last justkui koera. 

Vanavanemad Uku ja Sirje olid ütlemata mures oma vaimupuudega tütre Sigridi pärast, kes olevat justkui vangis temast palju vanema meesterahva juures. Mehel pidavat olema lisaks kõigele ka kriminaalne minevik. Sigridi ja tema mehe juures kasvab ka kaheaastane laps ning kodune olukord pidavat olema pehmelt öeldes kohutav. 

Uku rääkis TV3-le, et kupatas tütre kodunt välja, kui too omale mehe leidis. Isa ei olnud tütre valikuga sugugi rahul. Tema arvates ei ole see mingi mees ja majapidamises pole temast üldse asja. 

Ema Sirje selgitas, et tütrel oli peale sünnitust trauma, kui ta sünnitusmajas õnnetult kukkus ja peapõrutuse sai. Sellest ka probleemid tütre vaimse tervisega. Ema jutu järgi tutvus tütar nende teada 24-aastase piloodiga, kuid hiljem selgus, et härra oli hoopiski 52-aastane. Sigrid tegi aga uue mehe juurde sääred nõnda, et vanemad ei teanud sellest mitte kui midagi. Suures paanikas äratati öösel ka kohalik sotsiaaltöötaja, et tütar abijõududega üles otsida. 

Sirje on veendunud, et tütre mees on vägivaldne ja kodune olukord suisa ohtlik. Vanavanematele valmistab muret ka Sigridi ja tema mehe kui värskete vanemate kasvatusviis. Laps ei oskavat potil käia ja mänguasju tõstvat ta suuga justkui koer. Väidetavalt veedab laps päevad mänguasju närides ja kirbud on ta täitsa ära närinud.

Tütre mees Kaupo on Sirje jutu järgi nii hirmutav, et isegi politsei ja sotsiaaltöötajad kardavad teda. «Olen kodusel sinisel lehel, mul on kõht haige. Ma sain rusikaga vastu kõhtu ja lendasin peaga vastu kaminat,» meenutas naine viimast külaskäiku. Ka tütre aias pidavat valitsema kaos. «Õueplatsi peale astuda ei saa. Sealt saate viiruse, sest seal on loomad, kes jooksevad mööda platsi,» rääkis ema. 

Tütre elukaaslane Kaupo polnud TV3 külastuse peale teab mis heas tujus ja rääkida ei soovinud. Kuigi kaameraid tuppa ei lastud, tõdes ukselävelt sisse piilunud saatejuht Taavi Libe, et seis oli halb, laps oli must ja paistis, nagu oleks tal mingi nahahaigus. «Me tegeleme selle perega iga päev ja me tõesti suhtleme iga päev. Kõik suunised, mis perele on antud, nad on kõik teinud ja täitnud,» tõdes lastekaitsespetsialist Agnes Laasberg. Ametnike sõnul on asi kontrolli all, lapsele ohtu pole ja ainsaks mureks on mustus kodus. 

Mingit lahendust aga paraku olukorrale taas ei leitud. Pettunud Sirjega lubati vaid teinekord kohtumine korraldada, et asjadest rääkida. Nädalaid hiljem kinnitasid ametnikud, et visiidi ajal olid elamistingimused head ja lapsega kõik hästi ning Kaupo ja Sigrid teevad sotsiaaltöötajatega koostööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles