Briti näitlejanna Kate Winsleti tänavu 21-aastaseks saav tütar Mia Threapleton on võtnud ette näitlejatee, astudes üles Itaalia ning Iirimaa koostöös valminud põneviku «Shadows» peaosas.

Carlo Lavagna lavastatud film räägib kahest teismelisest õest – Almst ja Alexist –, kes elavad pärast katastroofi koos emaga metsas. Ema on väga kontrolliv ja range ning hirmutab tütreid alluma lugudega Varjudest, kes ilmutavad end päevavalges ning elavad teisel pool jõge, mida tüdrukud ei tohi ületada. Uudishimu ja noorusuljus aga tõukavad tüdrukuid mõistagi tundmatuga silmitsi seisma ning nad avastavad tõe enda ja maailma kohta.

Film esilinastus eelmisel sügisel Rooma filmifestivalil, ent jäi siis pandeemia tõttu kinolevist ilma. Praegu seda veel rahvusvaheliselt voogedastusest ega laenutustest ei leia, kuid küll see ühel hetkel mõne teenuse filmiriiulisse potsatab.

Kate Winsleti tütar Mia Threapleton trilleris «Shadows»
Kate Winsleti tütar Mia Threapleton trilleris «Shadows» Foto: Filmikaader

Linaloo peaosas üles astuv Mia Threapleton on Kate Winsleti ja tema filmilavastajast eksabikaasa Jim Treapletoni laps, kes sündis 2000. aastal. Winslet ja Treapleton kohtusid aasta pärast «Titanicu» ilmumist ning nende abielu oli lühike ja tormiline – lahku mindi juba 2001. aastal. Kate Winsletil on ka kaks nooremat poega: üks kaheksa aastat kestnud abielust režissöör Sam Mendesiga ning üks praeguse abikaasa, Ned Rocknrolliga.

Kate Winsletil on õnnestunud elada filmitähe elu võrdlemisi rahulikult ja eraviisiliselt. Seetõttu pole keegi tema esmasündinust ega teisteski lastest eriti midagi kuulnud. Miat nähti viimati paparatsopiltidel siis, kui ta oli alles plikatirts. Nüüd on aga neiu kuulsa ema varjust välja astumas ning teenib tähelepanu juba omaenda saavutustega.

Mia Threapleton põnevikus «Shadows».
Mia Threapleton põnevikus «Shadows». Foto: IMDB

Novembris rääkis tüdruk, et ei suutnud oma õnne uskuda, kui rolli endale sai. See oli päris esimene film, milles ta püüdis pärast kooli lõpetamist osa saada. Vaatamata sellele, et ema on filmistaar, ei kasvanud tüdruk üles võtteplatsil. Siiski on ta öelnud, et mõistab nüüd, millest ema rääkis, kui ütles, et näitlemine on raske töö.

Oscari-võitjast Kate Winslet on öelnud, et pole olnud üks neist näitlejatest, kes ei tahaks, et lapsed nende jälgedes käiks. «Vastupidi – ütlesin talle, et anna minna, lapsuke!» sõnas Winslet intervjuus. Staar märkis, et tütrel on olnud veidi parem elu ka seetõttu, et ta kannab isa perekonnanime: «Uskuge mind, ta lipsab alati radari alt läbi – mitte keegi ei tea, kes tema ema on.»

Päris esimene filmiroll see Mia jaoks ei ole. 2014. aastal astus ta kõrvalrollis üles filmis «Väike kaos», mille peaosas mängis tema ema.

 

Vaata intervjuud Kate Winsletiga, milles ta tütre debüüdist räägib:

Kommentaarid
Copy