Uued koroonapiirangud sunnivad soomlasi kolima? Loobuda tuleb nii alkoholist kui juhusuhetest (2)

Elu24
Copy
Soomlaste koroonapiirangute vastane meeleavaldus.
Soomlaste koroonapiirangute vastane meeleavaldus. Foto: AP/ Scanpix/ Shutterstock

Täna arutatakse Soomes uute koroonapiirangute rakendamist. Kui kõik plaanis olevad piirangud kinnitatakse, siis tähendab see ühtlasi, et paljud soomlased sooviksid ilmselt kolima hakata.

Kuna Helsingi ja Turu piirkonnas nakatutakse endiselt palju koroonaviirusesse, otsustab Soome valitsus täna, millised lisapiirangud nendes piirkondades kehtestada. 

Laual on ettepanek, mille kinnitamisel keelatakse Helsingis ja Turus ära nii kange alkoholi ostmine, juuksuris käimine kui ka veenva põhjuseta kodust lahkumine. Lisaks soovitakse eelnõuga piirata ka suhte kestusest ja iseloomust sõltuvalt paarikeste kohtumisi.

Ettepanekust lähtudes võivad lahus elavad, kuid kindlas suhtes olevad isikud omavahel siiski kohtuda. Ebastabiilses suhtes paarid peaksid nüüd otsustama, kuidas nad suhet jätkata soovivad. Praegu pole veel selge, kuidas ametivõimud armunuid kontrollima hakkaksid, kirjutab Helsingin Sanomat.

Tõenäoliselt võib valitsus keelata ka poes käimise. Selle kohta hakkaksid kehtima erandid, mis tähendab, et osta saaks toiduaineid ja tooteid, mida müüakse tavaliselt toidupoodides, apteekides, teenindusjaamades või kioskites. 

Eelnõus seisab, et kõik inimesed suunatakse rangelt kaugtööle, kui see vähegi võimalik on. Tööga seotud liikumine oleks ka edaspidi lubatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles